Через ракетні удари по Хмельницькому четверо людей досі залишаються в лікарні: подробиці

Через ракетні удари по Хмельницькому четверо людей досі залишаються в лікарні: подробиці
Фото ілюстративне
  • Восьмеро хмельничан отримали поранення через ракетний удар по обласному центру. 

  • Лікарі не змогли врятувати життя 22-річної дівчини. 

  • Стан ще 4 людей оцінюють середньої важкості. 

В останній день 2022 року російські окупанти здійснили чергову масовану атаку по Україні. Дві крилаті ракети вдарили по Хмельницькому: по військовій частині та по АЗС. Перша ракета вдарила у частину, пошкодила техніку, друга – в заправку, яка була неподалік військового об'єкту.

Вибухи пошкодили лінію електромереж, місткість з газом. Уламки вдарили по автомобілях та прилеглих будинках.

Восьмеро потрапили до лікарні

Внаслідок цього постраждали 10 людей. Восьмеро з них потрапили до лікарні. Декілька чоловік було у важкому стані. Серед них — 22-річна Оксана Музика. Дівчина просто проїжджала повз в автівці, коли влучила ракета. 

Відео дня

Ще вчора хмельничани в соцмережах розсилали повідомлення про пошук донорів крові для Оксани, а сьогодні повідомили, що вона не вижила. Молода жінка нещодавно вийшла заміж. Детальніше читайте в матеріалі “Немає нашої дівчинки”. У лікарні померла 22-річна хмельничанка, яка постраждала від ракетного удару

Четверо у стані середньої важкості

Наразі ще 4 пацієнтів перебувають у Хмельницькій обласній лікарні. Про це розповів завідуючий відділенням екстреної та невідкладної медицини Костянтин Креньов.

— Троє були у важкому стані, двоє — в стані середньої важкості. Трьох пацієнтів прооперували, всім іншим надали невідкладну допомогу. На ранок одна пацієнтка померла, четверо залишаються в середньо-важкому стані, на лікуванні в стаціонарі, їх життю нічого не загрожує, — розповів лікар для Суспільного.

У постраждалих від ракетного удару діагностували: 

Ще троє мають осколкові поранення

А трьох людей госпіталізували до Хмельницької міської лікарні. Директор медзакладу Валерій Гарбузюк розповів, що в них діагностували осколкові поранення. 

— Двох пацієнтів доставили карети швидкої допомоги. Це чоловік 1999 року народження та жінка 2003 року народження, пізніше до нас звернувся ще один чоловік тридцяти років. У пацієнтів переважно поверхневі осколкові ураження. Рани обробили у травмпункті і пацієнтів в задовільному стані відпустили додому, — зазначив лікар.

За словами голови Хмельницької обласної військової адміністрації, наймолодшій постраждалій від ракетного обстрілу 31 грудня — 19 років. 

Нагадаємо, внаслідок атаки зазнали пошкоджень АЗС, дитячий садок, 8 автомобілів, 13 навколишніх житлових будинків та складські приміщення, магазини, об’єкти комунальної інфраструктури. Повилітали сотні шибок і дверей. 

Крім Хмельницького, ворог вдарив по Києву, Запоріжжю, Миколаєву та Краматорську. Ціллю окупантів стала критична та цивільна інфраструктура.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Оксана Гуменюк

    Царство небесне та вічна пам'ять, пухом тобі земля дівчинка,рідним та близьким співчуття
  • Галина Кшижинська

    🙏🏼🙏🏼🙏🏼
  • Майя Клинчук

    Вічна пам'ять!  Щирі співчуття рідним.
  • Оля Петручек

    Вічна пам'ять, співчуття рідним.

keyboard_arrow_up