Червоний хрест встановлюватиме національний рекорд на Хмельниччині

Червоний хрест встановлюватиме національний рекорд на Хмельниччині
Фото ілюстративне

Захід пройде 14 вересня у Кам’янці-Подільському. 

У Хмельницькій області планують встановити новий національний рекорд. Його занесуть до Книги рекордів України. 

Рекорд встановлюватимуть представники Червоного Хреста України. Це відбудеться у Кам’янці-Подільському. Там вперше спробують одномоментно провести серцево-легеневу реанімацію на 200-х манекенах.

Фото Кам'янець-Подільської міської ради

— Захід присвячений Всесвітньому дню першої допомоги, який відзначається кожної другої суботи вересня, щоб нагадати людям, як важливо вміти надавати першу (домедичну) допомогу. Місце проведення рекорду обрано не випадково. Цього року відзначаємо 155-річчя з початку діяльності Червоного Хреста України в нашому місті, — повідомляють у Кам’янець-Подільській міській раді.

Відео дня
Довідка:
З 2000 року Всесвітній день надання першої медичної допомоги (World First Aid Day) проводиться щорічно в другу суботу вересня. Ініціатором його проведення виступають національні організації - члени Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Основне завдання при наданні першої медичної допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвитку можливих ускладнень. За даними Всесвітньої Організації охорони здоров’я (ВООЗ), щорічно в світі через травми та опіки, отримані в результаті нещасних випадків, аварій, пожеж, падінь,  відбувається до 10% всіх випадків смерті та до 15% всіх випадків інвалідності.

У зв’язку із повномасштабною війною вміння надавати першу допомогу — критично важливе для кожної людини. З 24 лютого Червоний Хрест України навчив вже понад 60 тисяч людей першій допомозі й продовжує це робити далі, додають в мерії Кам’янця. 

Захід відбудеться 14 вересня, в парку Героїв Євромайдану. Ну а як правильно робити серцево-легеневу реанімацію дивіться на відео від Червоного Хреста України. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Irina Kulchitskaya

    для чого? толку з Червоного хреста як з МАГАТЕ- НУЛЬ!!!!

keyboard_arrow_up