Червонюка знову звільнили від покарання

Червонюка знову звільнили від покарання

У Хмельницькому апеляційному суді завершилася справа Дмитра Червонюка. Водія, судова тяганина по справі якого триває майже два роки, знову амністували.

Нагадаємо, рішення про новий розгляд кримінального провадження постановив Вищий спеціалізований суд України. Після трьохгодинного судового засідання, повторного вислухавши сторін і провівши дебати, судова колегія зачитала нову ухвалу у справі Дмитра Червонюка. Судді наголошували на тому, що суд першої інстанції прийшов до правильно рішення, коли наполягав на необхідності визнати обставини, які пом’якшують покарання для Червонюка. Це добровільна сплата матеріальної та моральної шкоди Крушельницьким та визнання самого водія про скоєне.

- Що стосується юридичних наслідків вчинку обвинуваченого про невизнання ним своєї вини у юридичному аспекті, за будь-яких обставин це не може обтяжувати його становище. Крім того, суд першої інстанції врахував те, що Червонюк раніше не судимий, за місцем проживання характеризується позитивно, навчається у двох вищих закладах, являється інвалідом третьої групи та має малолітню дитину, - зачитав в ухвалі головуючий суддя. - Суд першої інстанції прийшов до правильного висновку про можливість його виправлення без відбування покарання.

Родина потерпілих, сім’я Крушельницьких, рішення апеляційного суду вважає необ’єктивним і запевняє, що на рішення судівської колегії вплинули зацікавлені особи.

Відео дня

- Я вважаю, що є досить великий вплив на суддів. Але, не наш, а скоріше за все, київський, - розповів «ВСІМ» брат загиблого Богдан Крушельницький. - В самій ухвалі було дуже багато нюансів і багато слів перекручено. Якісь посилання на невідомі факти, перекручені покази свідків, де вони вказували, що це дійсно сталося на пішохідному переході. Суддя ж у своїй ухвалі зачитує, що свідки давали покази, що мій брат переходить проїжджу частину не на пішохідному переході, - каже Богдан. – Окрім цього, зовсім необґрунтовано відкинули покази стосовно стану сп’яніння. Наш захист вже наголошував, що такий стан або є, або його немає. А те, що деякі люди не чули запах алкоголю, це може бути пояснене багатьма причинами. А що тоді робити з тими людьми, які чули, що він п’яним і з тими матеріалами справи, де вказано, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння навіть за зовнішніми ознаками.

Сім’я Крушельницьких додає, що будуть і надалі звертатись до суду. У планах – писати касаційну заяву на рішення Хмельницького апеляційного суду.

Згідно чинного законодавства, незгідні учасники процесу мають три місяці, аби оскаржити рішення у вищій інстанції.

Нагадаємо, Дмитро Червонюк у серпні 2013 року на смерть збив 26-річного Олега Крушельницького, який вночі переходив дорогу поблизу ТРЦ «Оазис». Судова тяганина триває уже майже два роки. Водієві присудили чотири роки умовно та заборонили керувати транспортними засобами протягом трьох років. Апеляційну скаргу щодо оскарження рішення підготували у прокуратурі Хмельницької області. Однак, підсудного відпустили. Пізніше його засудили до п’яти років позбавлення волі, однак, згодом амністували.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Анонім

    Не здадуться. Це вже їхня робота. До речі, досить прибуткова. Їм же потрібні гроші для життя.
  • Бакинська Бакинська

    Батьки загиблого таки мужні люди. Попри всю цю судову тяганину не здаються і не здадуться. Ось завдяки таким людям може щось і зміниться в нашій країні.
  • PAL

    За последний месяц, в городе, на дорогах погибло больше людей, чем в АКТО. Кто ответит за эти смерти? Враги не вокруг нас, враги средь нас.

    Анонім reply PAL

    Навколо нас безвідповідальні пішоходи. Вони відповідальність за себе переклали на водіїв.
  • Анонім

    Самые лучшие судьи в мире,пришла новая власть,а бардак как был,так и есть.Верить нашим судьям-не уважать себя.

keyboard_arrow_up