Четверо школярів наволонтерили для ЗСУ вже 70 тисяч і придбали тепловізор (ВІДЕО)

Четверо школярів наволонтерили для ЗСУ вже 70 тисяч і придбали тепловізор (ВІДЕО)
Скрін з відео
  • Вони організували імпровізовані блок-пости на трасі біля села Довжок. 

  • Створили плакати та ходять волонтерити “наче на роботу”. 

Аріана, Герман, Дмитро та Юрко із Кам’янець-Подільського району доєдналися до дитячого волонтерського руху, який вибухнув в Україні після початку повномасштабного вторгнення. 

Ці четверо дітлахів організували на трасі біля села Довжок пункт збору допомоги для ЗСУ. Вони навіть поділили дорогу — двоє стоять з плакатами з однієї сторони шляху, решта — в протилежному напрямку. Школярі власноруч намалювали плакати “Stop” та “Збираємо кошти на ЗСУ”, аби таким чином звертати увагу водіїв на їхню благородну місію, розповіли в Кам’янець-Подільській міській раді. 

Зібравши перших 10 тисяч, Дмитро та Юрій відправили батька до волонтера Володимира Черняка — засновника благодійного фонду “Добромобіль”, аби передати гроші. 

Відео дня

В знак подяки та аби в дітлахів не згас вогник до волонтерства, Володимир спільно з поліцією та військовими, навідався до школярів. Їх нагородили грамотами, дали смаколики та покатали на поліцейському та військовому транспорті. 

Батьки волонтерської четвірки зізнаються, що їхні дітлахи виходять на імпровізований блок пост щодня, наче на роботу. 

Коли школярі назбирали 70 тисяч Володимир Черняк запропонував придбати за ці кошти тепловізор для бійців 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила, які нині знаходяться в “пекельній точці”. Тепловізор обійшовся в 51 тисячу гривень. Решту 19 витратили на ремонт “добромобілів”. 

— Хлопці зараз у дуже пекельній ділянці фронту, тож не відзвітували про отримання. Але військові обов’язково запишуть дітям відеоподяку. Це буде окремою потужною мотивацією для цих дітей. То є великий вклад, тому багато дорослих зараз, на жаль, можуть не робити того, що роблять діти, — каже Володимир Черняк. 

Мер Кам’янця також вирішив віддячити діткам за добру справу та змотивувати їх на майбутні звершення. 

— Коли я дізнався про це, водночас відчув і здивування, і невимовну гордість. Маленькі школярі роблять великі справи! Патріоти, справжні українці! Від себе та від міської ради вирішив зробити діткам невеличкий сюрприз, запросивши їх до себе в кабінет. Невеличкі подарунки - як вдячність за їхню безкорисну та таку вагому працю. Впевнений, що з таким свідомим підростаючим поколінням у нашої держави - світле та прекрасне майбутнє! — написав Посітко. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Владимир Небольсин

    Насрапть

keyboard_arrow_up