Чому ліквідують департамент архітектури Хмельницького та що буде з керівниками управлінь

Чому ліквідують департамент архітектури Хмельницького та що буде з керівниками управлінь
Ілюстративне фото
  • Після прийняття рішення міською радою три управління працюватимуть окремо.

  • Між ними та профільним заступником міського голови не буде проміжної ланки.

Станом на сьогодні, 2 лютого, у Хмельницькому існує департамент архітектури, містобудування та земельних ресурсів. Він включає три управління:

  • Відео дня
    /li>

У міськраді готуються ліквідувати департамент, зробивши три управління незалежними одне від одного структурними підрозділами. 14 січня таке рішення підтримав виконавчий комітет, далі слово за депутатами міської ради. Крім того, управління земельних ресурсів та земельної реформи скоротить назву, і надалі називатиметься управлінням земельних ресурсів.

Заступник міського голови Микола Ваврищук розповів журналістам vsim.ua, чому вирішили ліквідувати департамент. За його словами, у функціонуванні департаменту не було необхідності, тому систему вирішили спростити. Після прийняття рішення міською радою всі три управління будуть підпорядковані безпосередньо Миколі Ваврищуку. Раніше між управліннями та заступником міського голови була ще одна ланка — директор департаменту.

У зв’язку з ліквідацією департаменту частина його працівників буде звільнена, а частина — переведена до управлінь. Втім, про економію бюджетних грошей не йдеться, адже в управління архітектури та управління земельних ресурсів додадуть працівників, які займатимуться відповідними питаннями у селах громади.

Микола Ваврищук зазначив, що в штат цих управлінь не будуть брати стільки ж людей, скільки було раніше у селах громади. Так, раніше кожна сільська рада, а їх на території теперішньої громади було 10, мала свого землевпорядника. Тим часом у штат управління земельних ресурсів візьмуть чотирьох таких спеціалістів.

У керівництві трьох управлінь суттєвих змін не буде:

— У нас є бачення, що Дружинін в принципі, на мою думку, дуже гарно виконує обов’язки на сьогодні, він нормально працює, тому є велика ймовірність, що, це звичайно міський голова буде приймати рішення, але що він позбудеться приставки «в. о.» Матвєєва поки що буде «в. о.», — розповів Микола Ваврищук.

Нагадаємо, що департамент архітектури, містобудування та земельних ресурсів був створений 11 липня 2006 року шляхом об’єднання:

Пізніше, 26 червня 2007 року, відділ капітального будівництва перейменували на управління капітального будівництва. Останнім керівником департаменту архітектури був Олександр Чорнієвич, якого призначили 28 квітня 2016 року. 9 грудня 2020 року він став головою Хмельницької районної ради.

Читайте також: Замість управління ЖКГ у Хмельницькому створять департамент інфраструктури

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Михайло Хабаль

    приховування кримінальних правопорушень, вчинених гаркавидлом у змові з чорнієвичем...нічого нового
  • Ruslan Volobyev

    Нужно очень много менять ! И помогать бизнесу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up