Чому росіяни б’ють по Хмельниччині і Тернопільщині: пояснення ЗСУ

Чому росіяни б’ють по Хмельниччині і Тернопільщині: пояснення ЗСУ
Колаж vsim.ua

Таким чином ворог хоче підтягнути свої резерви перед контрнаступом та деморалізувати український дух. 

З початку травня російська авіація чи не щодня кошмарить Київщину, не втихають обстріли прифронтових областей. А в останні 2 доби постраждали 2 тилових регіони — Хмельниччина та Тернопільщина. В оперативному командуванні “Південь” пояснили чому окупанти б’ють ракетами та дронами по Західних областях. Українські військові кажуть, що росіяни бояться українського контрнаступу. 

Про це повідомила керівниця пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк. Вона зазначила, контрнаступ неминучий і він лякає ворога. 

— Вони вже усвідомлюють, що це неминуче, що воно вже є. І вони намагаються влучити у тилові регіони, аби вплинути на морально-психологічний стан українців і на можливість підтягувати резерви, – розповіла Гуменюк в ефірі телемарафону. 

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?22" data-telegram-post="vsimnews/10482" data-width="100%">

 

Вона додала, що ще «зарано коментувати, що де відбувається». Та ЗСУ відомо про активність авіації, а також, що росіяни наростили присутність корабельного угруповання у Чорному морі. Впродовж цієї ночі вони збільшили кількість ракетоносіїв. 

Нагадаємо, у ніч на 13 травня росіяни вдарили 4-ма безпілотниками по об'єкту в Грузевиці. Внаслідок цього поранено більше 30 людей. Вибуховою хвилею в прилеглих селах в обласному центрі пошкодило сотні будинків, багатоповерхівок і приватних, велика частина навчальних закладів, об’єктів культури, адмінбудівель, комерційних і промислових підприємств. Ступінь пошкодження – різна. В основному пошкоджені дахи, стелі, стіни, балкони, вікна. 

А цієї ночі ворог вдарив ракетами по сусідньому Тернополю. Двоє людей з опіками та осколковими пораненнями госпіталізували до лікарні. Надзвичайники показали наслідки прильоту. Дивіться фото та відео у матеріалі Окупанти вдарили по сусідньому Тернополю: є травмовані

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (41)
  • Галина Киричок

    Прошу Бога про кару для всієї Росії.
  • Ольга Бачинська

    Марафон це зло я проста жінка не розумію для чого потрібно всі дії  пов'язані контрнаступом розповідати по каналах
  • Es fero

    а яким чином це залякування може збивати чи заповільняти контрнаступ , якщо тил це не фронт. а контрнаступ на фронті
  • читач34

    Шановна Хмельницька ОВА! Вимагайте від Києва, щоб нам нарешті закрили небо!

    Olga Khmelevskaya reply читач34

    ОВА байдуже. Вони мають надійні укриття.
    Усе ппо в Києві. І Іріси, і патріоти.

    Читач16 reply Olga Khmelevskaya

    А треба тероборону не маринувати на блокпостах, а з кулеметами, пристосованими до зенітної стрільби, по периметру міст розмістити.

keyboard_arrow_up