Мешканці села в Хмельницькому районі скаржаться на відсутність водогону

Мешканці села в Хмельницькому районі скаржаться на відсутність водогону
Фото ілюстративне
  • Два роки тому з мешканців села Хмелівка зібрали гроші, а водогін досі не проклали.
  • Дізнавайтеся подробиці в матеріалі. 

Минулого року журналістка vsim.ua розповідала вам історію села на Хмельниччині, з якого виїжджала остання мешканка. Йдеться про Олександрівку, що в Хмельницькому районі. Ще у 2020 році там нараховувалося до 10 жителів. Проте згодом в селі залишилася всього одна мешканка, на ім'я Анеля. Детальніше про цю історію дізнавайтеся в матеріалі - Село без шансу на життя. Олександрівку на Хмельниччині залишає остання жителька (ФОТО, ВІДЕО).

Село, про яке підеться в цьому матеріалі, хоч і має своїх постійних мешканців, та живе без обіцяного водогону. Про це редакцію vsim.ua повідомив місцевий мешканець. 55-річний Володимир розповів, що серед населення переважно пенсіонери. Літні люди не можуть самостійно добиратися до криниць. Саме тому селяни мають проблему, вирішити яку їм обіцяють вже два роки.

Гроші зібрали, а водогін не проклали

Село Хмелівка розташоване від Хмельницького близько за 35 кілометрів за автомобільним маршрутом. Розташоване в Городоцькій тергромаді. Як розповіла староста, там зареєстровано 162 людини, а постійно проживає 96. Більшість з них - люди пенсійного віку. 

Відео дня

Володимир живе у селі сам. Розповів, що село вже два роки як чекає на прокладення водогону. Це їм пообіцяли, зібравши з людей у 2020 році гроші. Добігає кінця 2022 рік. А води як немає, так і не було. 

- Зараз пенсіонери беруть воду з криниці. Але в криницях і не всюди вона є. Тут живуть люди, яким по 85 років. Хіба вони можуть ходити по воду по тих криницях? Зазвичай приїжджають їхні діти з міста і носять їм. Але як буде зима, сніг, то сюди й доїхати буде неможливо. То як це має бути?, - каже Володимир. 

За словами чоловіка, у 2020 році у сільській раді збирали гроші на прокладання водопроводу. Володимир заплатив 1 100 гривень. Каже - всі платили по різному, в залежності від розташування будинку. Протягом двох років мешканцям лише обіцяли, що вода скоро з’явиться. Проте в результаті люди досі набирають її з криниць. 

Володимир додає, що кілька днів тому в Хмелівку приїжджали люди з Городка. Вони знову збирали з жителів кошти. Мовляв, на водогін. Однак куди витратять гроші - мешканець села не знає. Оскільки на запитання про появу водогону, мешканцям вже два роки відповідають: “Все буде”.

Що кажуть в сільраді

У 2020 році, коли з мешканців Хмелівки розпочали збирати гроші на прокладення водогону, старостою була Валентина Хлівецька. Журналістці vsim.ua жінка розповіла: увесь цей час роботи стояли на місці через те, що чекали на виділення грошей інвестором. Ним стало підприємство, яке орендує в селі землю. Валентина Хлівецька каже: ним на водогін було виділено орієнтовно 100 тисяч гривень. Іншу частину коштів збирали з мешканців. Бюджетних грошей, каже пані Валентина, на це передбачено не було.

Згодом Валентину Хлівецьку скоротили. У січні цього року старостою стала Оксана Стецюк. Вона розповідає - робота над водогоном наразі набирає обертів. Мовляв, вчора, 27 жовтня, у село привезли труби, які мають під’єднувати до будинків. Загалом планують провести роботи протяжністю 4 кілометри. “Їх виконуватимуть на трьох вулицях села”, - каже староста.

Вже наступного тижня до Хмелівки приїде підрядник, який виконуватиме перекопи задля подальшого прокладення водогону. Сказати, коли саме роботи будуть завершені, Оксана Стецюк наразі не може. Проте запевняє - мешканцям чекати довго не доведеться. Оскільки над забезпеченням села водою вже невдовзі активно працюватимуть.

Читайте також: На Хмельниччині оприлюднять графік погодинного відключення електроенергії

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Olga Zugan

    Ось така наша влада, тільки обіцяють, мучать тіх людей, як кота в мішку, І так всюди в нас Україні, Така гниль.
  • ЧитачЧитачів

    Напевно село Хмелівка єдине в області залишилось без водогону і тому люди скаржаться.

    А Валентина Хлівецька собі воду провела.

keyboard_arrow_up