Чому "шахеди" так часто летять на Старокостянтинів: пояснення Повітряних Сил

Чому "шахеди" так часто летять на Старокостянтинів: пояснення Повітряних Сил
  • З усіх українських аеродромів росіяни обирають той, що розташований на Хмельниччині. 

  • Що про це кажуть українські військові?

В останні кілька місяців ворог чи не щоночі запускає ударні безпілотники у напрямку Хмельницької області. Більшість з них летить курсом на Старокостянтинів. Маршрут підтверджують у повідомленнях Повітряних Сил та моніторингових груп. 

Саме в Старокостянтинові знаходиться аеродром базування літаків тактичної авіації. До слова, в Україні є багато військових аеродромів, але росіяни зацікавились саме тим, що розташований на території Хмельниччини. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Тому що там знаходиться аеродром базування наших літаків тактичної авіації. Відповідно, це становить для росіян інтерес. У нас є десятки оперативних аеродромів, але чомусь саме цей цікавить ворога найбільше, — зазначив речник Повітряних Сил.

Відео дня

Він повідомив, що українські аеродроми становлять інтерес для російських окупантів. А для своїх атак вони намагаються використовувати комбіновану тактику. 

Ігнат додав, що окупанти програмують маршрут та час польоту "шахедів" і запускають їх з різних напрямків. Таким чином вони визначають скільки часу дрони летять до заданого об'єкта. Вони летять на швидкості 100-200 кілометрів на годину за маршрутом, який задали йому оператори. Щоразу ці маршрути змінюють. Але аеродром у Старокостянтинові росіяни намагались атакувати не лише "шахедами", а й ракетами, сказав речник ПС.

Нагадаємо, ще в червні полковник Юрій Ігнат розповідав, яким чином російські “шахеди” пролітають пів країни та долітають до західних областей. Згодом він зазначив, що метою російської ракетної атаки є район населеного пункту Старокостянтинів Хмельницької області. Ігнат заявив, що “аеродром Старокостянтинів не дає окупантам спокою”.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Галина Домина

    То нехай не пропускають попередні області ворожих шахедів,чи ракет,а нехай пробуючи збивати,ми розуміємо,що може бути ,,промах'', але мені здається,що кожна область економить своє ППО.Я не військова людина і в цьому не розумію і чесно сказати,це все вже дістало.Щоб ті чортові кацапські виродки виздихали всі до кореня.
  • Читач81

    То чому? Написав писака статтю і відповіді не дав.

    Иван Разин reply Читач81

    Чомусь- зазначив речник 😂

    Лесовой К. reply Читач81

    Секрет. Можете на War Online  почитать, но никому... )))

keyboard_arrow_up