Чому затягується ремонт "Космосу" в парку Чекмана?

Чому затягується ремонт "Космосу" в парку Чекмана?
  • Композицію відомого митця Миколи Мазура латають вже третій місяць.
  • Хмельничани схвально відгукнулися про ремонт, втім нарікають на довготривалі роботи.
  • Що уповільнює процес та коли їх планують завершити, дізналися журналісти vsim.ua.

Нагадаємо, в кінці травня в парку Чекмана нарешті взялися за поточний ремонт багатостраждальних скульптур Мазура. В цьому році планують «підлатати» композицію «Космос», яка найбільше приваблює хмельницьку малечу. До слова, це найбільший витвір Миколи Мазура із металобрухту.  На ремонт з міського бюджету дали 100 тисяч гривень. Роботи виконує подружжя Андрій та Іванна Черніцькі. До слова, в управлінні ЖКГ довго не могли знайти майстрів, які б взялися за металобрухт.

Роботи планували завершити на початку липня. Але до сьогодні скульптури ще повністю обчистили від старої фарби. Начальник управління ЖКГ Василь Новачок говорить, що з ремонтом трохи з ремонтом трохи затягнули, завершити хочуть до кінця літа. 

-  Закінчують знімати стару фарбу. Трішки дощова погода зриває план виконання робіт, бо роботи проходять під відкритим небом. Вже на цьому тижні приступлять до зварювальних робіт. Якщо виділених коштів, які є зараз, не вистачить, то ми грошей додамо, - каже Василь Новачок.

Відео дня

 

Наступного року управління ЖКГ планує провести поточний ремонт також і інших скульптур Мазура.

Нагадаємо, у  2018 міська рада планує розпочати реконструкцію парку культури і відпочинку імені М.Чекмана. Львівські архітектори з урбаністичної ініціативи «Група 109» візьмуться за розробку проекту, обіцяють втілити в життя ідеї та побажання усіх хмельничан, які поділяться своїми думками.  

 Підготував Дмитро Кардаш

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Марія Ревняк

    Може хоть хтось щось зробить. Не списувати все на металобрухт. Це наша пам'ять і дитинство.
  • George Zaremba

    Бо це не вигідно Пєвневу, Скачелясу і Рудому. Їм потрібна земля під "космосом" в парку Чекмана. А пофарбовані і відновлені розваги для дітей їм не дадуть можливість "відхапати" землю і забудувати парк "елітними" багатоповерхівками". Крім того, як неодноразова серед депутатів розповідав Пєвнев: - "... ОТДАВ ПОЛОВИНУ ПАРКА ПОД ЗАСТРОЙКУ МНОГОЄТАЖЕК, МЫ СМОЖЕМ ПОЛУЧИТЬ ОТ ЗАСТОРЙЩИКОВ ДЕНЬГИ НА МЕСТНЫЙ, ТАК НАЗЫВАЕМ "ХМЕЛЬНИЦКИЙ ДИСНЕЙЛЕНД" НА ОСТАВШЕЙСЯ ЧАСТИ ПАРКА...." ШАНОВНІ ХМЕЛЬНИЧАНИ ТРЕБА НЕ ДОПУСТИТИ В ПАРКУ "ДЕПУТАТСЬКОГО СВАВІЛЛЯ". Втратимо парк - що мі лишемо своїм дітям. А Пєвнев нехай їде у Львів і допомагае Садовому разом із командою "109" вирішувати проблеми вивозу сміття. Наше місто обійдеться і без послуг і допомогиПєвнева....

keyboard_arrow_up