Чотири меморіальні дошки загиблим Героям відкрили у Меджибізькій громаді (ВІДЕО, ФОТО)

Чотири меморіальні дошки загиблим Героям відкрили у Меджибізькій громаді (ВІДЕО, ФОТО)
Тут і далі фото із ФБ-сторінки Меджибізької селищної ради та ГУ НП у Хмельницькій області
  • Денис Дзингель, Андрій Хорик, Ігор Махлай та Геннадій Четвертак поклали свої життя у боротьбі з окупантом. 

  • Усі четверо навчались в Голосківському ліцеї. Тож на фасаді закладу встановили пам’ятки про захисників. 

Під час повномасштабного вторгнення на Хмельниччині встановили десятки меморіальних дошок військовим, які полягли у російсько-українській війні. Днями у Меджибізькій громаді відкрили ще 4 пам’ятні таблички загиблим захисникам — Денису Дзингелю, Андрію Хорику, Ігорю Махлаю та Геннадію Четвертаку. Про це повідомили у селищній раді. 

Їх встановили на фасаді Голосківського ліцею. Всі четверо навчалися у цьому закладі. Урочисте відкриття відбулося 4 грудня. Почесне право відкрити меморіальну дошку надали рідним Героїв. Освячення провів настоятель Свято-Миколаївського храму села Голосків - отець Олександр. Усі присутні на заході віддали шану героям.

Аби переглянути всі фото — гортайте вбік:

Відео дня

— Ми в неоплаченому боргу перед жертовністю матерів, дружин і дітей загиблих Воїнів. Віримо, що цей пам’ятний знак буде нагадувати всім поколінням про героїзм наших захисників у боротьбі за суверенітет і цілісність України, — зазначили в селищній раді. 

Історії Героїв

Денис Дзингель – загинув у зоні АТО у 2014. 22-річний юнак із села Русанівці Летичівського району служив солдатом у 51-й окремій механізованій бригаді. Останній свій бій Денис прийняв під Іловайськом. Прориваючись з “Іловайського котла”, військовий отримав поранення у голову. Його привезли без документів у госпіталь. 

Лікарі Дніпропетровська та Львова більше місяця боролись за його життя, Денис Дзингель був у комі. Але важкі поранення і опіки, отримані при виході з “Іловайського котла”, так званим “зеленим коридором”, не залишили йому шансів на життя. 13 жовтня його не стало. Поховали солдата 51-ї окремої механізованої бригади у Русанівцях, де проживають його рідні. 

Решта троє полягли з початку повномасштабного вторгнення. Вони були різні за характерами, захопленнями,  професіями, життєвими принципами  і навіть за віком. Так, Андрій Хорик був молодший від Геннадія Четвертака на 24 роки. Однак усіх їх об’єднувало одне — бажання жити у мирній, вільній, незалежній Україні. 

Командир відділення Геннадій Четвертак загинув у грудні минулого року на Запорізькому напрямку. Солдат Андрій Хорик поліг у перші дні повномасштабного вторгнення в результаті множинних осколкових поранень, внаслідок ворожого обстрілу поблизу населеного пункту Нова Каховка Херсонської області.  

Старший сержант поліції Ігор Махлай присвятив службі в органах внутрішніх справ 18 років свого життя, з яких 15 прослужив у спецпідрозділі. Загинув 22 травня 2022 року в Запорізькій області, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України. Указом Президента України Ігоря Махлая нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up