Де більше світла: порівняли графіки Хмельницького та сусідніх міст

Де більше світла: порівняли графіки Хмельницького та сусідніх міст
  • В усіх областях запроваджені графіки погодинних відключень.
  • Всюди вони різні.
  • Дізналися, де частіше подають світло. 

Від 10 жовтня росіяни стали завдавати масовані ракетні удари по енергетичній інфраструктурі країни. З того часу в багатьох областях запровадили погодинні відключення світла. Їх формують в обленерго. Часом, вони можуть змінюватися. Все залежить від навантаження на енергосистему.

Запроваджені графіки відключень спричинили чимало обурень серед хмельничан. Зокрема, скаржилися на те, що в одних будинках електропостачання немає довго, а в інших - його подають постійно. Як це пояснили в Хмельницькобленерго, журналістка vsim.ua вже розповідала вам раніше. Більше про це дізнавайтеся в матеріалі - Чому одні будинки Хмельницького постійно зі світлом, а інші - без: пояснення обленерго.

Хмельничани неодноразово розповідали, що відключення світла не відповідають поданим графікам. З цього приводу люди зверталися і на гарячу лінію “Хмельницькобленерго”, і навіть до редакції ВСІМ. Зокрема - на хаотичне вимкнення електропостачання скаржилися жителі Білогірської ОТГ. Більше про цю ситуацію читайте в матеріалі за посиланням. 

Відео дня

Від 1 лютого в Хмельницькому діє 6 черг. Загалом на добу електроенергія гарантовано постачається 9-12 годин, в залежності від черги. Відключення відбуваються переважно 3 через 3. Тобто, 3 години світло є, три - немає. 

- В періоди пікового навантаження з високою ймовірністю одночасно відключатимуться черги, які позначені надписами: «електроенергія відсутня», «електроенергія може бути відсутня, - додають енергетики.

Яка ж ситуація з електроенергією в сусідніх областях, станом на 2 лютого? Дивіться далі, де найкраща ситуація. 

Вінниця

За даними сайту “Вінницяоблеренго”, наразі діє 3 черги погодинних відключень. Зазначається, що план вимкнень може варіюватися в залежності від ліміту і фактичного споживання області на годину відключення. 

Загалом гарантована подача світла на добу складає 8 годин на добу. Графіки складені за наступним алгоритмом: 2 години світла немає, 2 - можливе відключення і 2 - електропостачання подається. 

Житомир

Як і в Хмельницькому, в Житомирі 6 черг, за якими вимикають світло. У кожній з них - ситуація з електропостачанням вкрай різна. Наприклад, якщо ви 1 або 2 черга, то протягом дня вірогідність відключення - 0-25%. Це за умови відсутності аварійних відключень або планових робіт. 

А от якщо ви 3 або 4 черга - пощастило менше. Тут вірогідність вимкнення протягом дня - 75-100%. У такому випадку електроенергія постачається гарантовано 12 годин. 

Інші черги, 5 та 6, сьогодні, 2 лютого, мають вірогідність відключень 25-50%. Таким чином світло гарантовано є 12 годин.

Рівне

4 через 4 - такий графік діє у Рівному. Тобто - 4 години світло є, 4 - немає. Гарантовано світло подається протягом 12 годин. 

Тернопіль

У Тернополі світло вимикають за трьома групами. Воно подається гарантовано 6-9 годин, в залежності від черги, до якої належить будинок. Вимкнення відбувається за наступним алгоритмом - 3 години світло є, 3 - можливе вимкнення, 3 - електропостачання відсутнє.

Чернівці

За даними сайту “Чернівціобленерго”, у Чернівцях діє 18 груп відключень світла. На сайті зазначено, що графік може змінюватися залежно від оперативної ситуації в енергосистемі. 

Загалом світло гарантовано подається 10 годин за кожною з черг. Відключення тривають переважно протягом 2-3 годин. Можливі відключення - по одній годині.

В результаті, найкраща ситуація зі світлом - у Житомирі, Рівному та Хмельницькому. Адже гарантовано протягом доби світло подається 12 годин. Нагадаємо: для хмельничан кількість 12-годинного гарантованого електропостачання залежить від черги, до якої належить їхній будинок. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Bogdan Vlodek

    Світло - це фізичне явище в природі. Вимикають електроенергіїю , а не так зване світло. Любіть рідну мову.
  • Ніна Мунчак

    А я би хотіла знати чому? Світла, буаають такі дні, що нема по 12годин, а платимо однаково, як за цілий день?
  • Alena Byrkova

    Не можу відремонтувати пралку з таким хаотичним графіком,кожен день
  • Танюша Погожая

    Козлюки!!!

keyboard_arrow_up