Де хмельничани можуть здати непотрібний одяг та взуття (КАРТА)

Де хмельничани можуть здати непотрібний одяг та взуття (КАРТА)
  • У кожного вдома знайдуться речі, які шкода викинути, але і носити вже не збираєшся. 
  • Одяг та взуття як для дітей, так і для дорослих збирає товариство Червоного Хреста.
  • Вони розставили коробки для збору майже по всьому місту. 

Редакція публікувала матеріал про місця здачі вживаного одягу, де можна не тільки позбутися непотрібних речей, але й підзаробити. Комісійні магазини вщент забиті, тож працівники не завжди приймають те, що їм приносять. 

Одяг та взуття як для дітей, так і для дорослих приймає товариство Червоного Хреста. Місяць тому вони розпочали довгострокову акцію зі збору непотрібних речей. В магазинах та компаніях по всьому місту розставили свої коробки. Періодично, як тільки ящик наповниться, забирають.

Які речі приймають

У Хмельницькому вживаний одяг та взуття можна здати у 16 точках. Особливих вимог до речей не ставлять. Але кажуть, не беруть брудного та рваного одягу, а також черевиків на підборах. Найбільше не вистачає жіночого та чоловічого взуття. Натомість дитячих речей приносять багато.

Відео дня

- Одяг має бути таким, щоб його не треба було ремонтувати. Також має бути чистим, випраним, щоб людина вдягнула і носила. Також взуття лише на низькому ходу, наші підопічні на підборах носити не будуть. Якщо речі вже схожі на ганчірку, то таке нести не варто, - пояснює міської організації Товаристава Червоного Хреста Ольга Василюк. 

За словами Ольги, вона мріє зібрати по 150 комплектів зимового і літнього одягу, які б лежали на випадок надзвичайних ситуацій. Але то мають бути майже нові речі, які змогли б ще повалятись на полиці.  

Куди везуть вживаний одяг і взуття

За три тижні акції вдалось зібрати 1812 одиниць одягу та взуття. Усе, що приноситимуть хмельничани, возитимуть до лікарень, дитячих будинків та та інших підопічних організацій.

Нещодавно частину речей відвезли до центру реабілітації безпритульних "Промінь надії", що у Ружичній. Крім того, одяг та взуття отримали вихованці благодійної організації "Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ". 

Вживані речі планують збирати і надалі. Вже вирішили, що наступного разу поїдуть з одягом та взуттям до психіатричної лікарні у Скаржинцях та протитуберкульозного диспансеру в Осташках. 

Щоб дізнатись графік роботи і контактний телефон, клацніть на значок будиночка. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Nina Zabolotna

    Ця інформація ще актуальна?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up