Де можна набрати води під час довготривалих відключень (КАРТА)

Де можна набрати води під час довготривалих відключень (КАРТА)
  • Дізнавайтесь де знаходяться точки видачі питної води, а також де можна її набрати з водозабірних колонок. 

  • Зберігайте собі про всяк випадок найближчі адреси. 

Окупанти завдали по енергетиці країни вже 7 масованих ударів. У Хмельницькому також неодноразово були влучання. В помешканнях хмельничан щоденно вимикають світло. Через постійні вимкнення електрики час від часу зникає і вода. Тож у Хмельницькводоканалі повідомили про точки, де можна набрати питної води, якщо її не буде тривалий час. 

— Просимо із розумінням ставитись до короткочасних відключень води після значних пошкоджень інфраструктури країни. Комунальники докладають максимум зусиль, щоб в найкоротші терміни відновити водопостачання в місті, — йдеться в повідомленні. 

Де можна набрати води

Для надзвичайних ситуацій в Хмельницькому затвердили пункти роздачі питної води. Ними можна буде скористатися, якщо воду відключать на довше, ніж 12 годин. Всього є 26 таких точок практично у всіх мікрорайонах Хмельницького. Знайти найближчий до себе пункт можна на карті:

Відео дня

 

Також для зручності зберігайте зображення з адресами пунктів, аби під час відсутності інтернету була можливість ним скористатися:

Крім того, нещодавно на підприємстві повідомили адреси працюючих водозбірних колонок, в яких можна буде накачати води за потреби. Всього є 56 таких колонок. Знайти найближчі до себе точки можна на карті:

Додамо, у зв’язку з перебоями електрики, хмельничанам порадили зробити в кожному домі запаси води, яких би вистачило на 72 години. Як розрахувати скільки води потрібно і як її зберігати?

Як розрахувати запас води на сім’ю

Перш ніж набирати воду в усі ємності поспіль, у "Хмельницькводоканалі" радять розрахувати норму споживання води вашою сім'єю. Вони рекомендують користуватися загальноприйнятими стандартами.

На особу на добу потрібно:

Запасаючись водою, радять враховувати ряд важливих правил:

Які терміни зберігання:

Уточнити інформацію можна в диспетчерів «Хмельницькводоканалу» за номерами: 

Нагадаємо, в Україні розгорнули новий проект – «Пункти незламності». Його створили задля підтримки людей, які через масовані російські обстріли залишаються без базових потреб. Це місця, куди кожен зможе прийти в разі тривалого відключення електроенергії.

При таких “Пунктах Незламності”, незважаючи на відключення електроенергії, передбачається наявність: тепла, води, освітлення, інтернету, живлення для мобільних, місця для відпочинку, аптечки, забезпечення мам та дітей.  Дізнатися детальніше про "Пункти" та переглянути де вони знаходяться можна за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up