Де придбати ялинку легально? Контакти та адреси на Хмельниччині

Де придбати ялинку легально? Контакти та адреси на Хмельниччині
Тут і далі фото із ФБ-сторінки Подільского лісового офісу
  • Лісівники опублікували перелік із 19 точок на Хмельниччині, де легально можна придбати новорічну красуню. 

  • Ділимося контактами. 

У Хмельницькій області офіційно розпочали сезон продажу новорічних ялинок. Точки розміщені по всій території регіону. Вирощені ялинки у лісових господарствах області. Адресами та контактами ялинкових ярмарок на Хмельниччині поділилися у Подільському лісовому офісі. 

Цього року на Хмельниччині працюватиме 19 торговельних точок. У асортименті - ялина, ялиця та сосна. Деякі філії також реалізовують ялинки у горщиках.

Ціни наразі не зазначають. Торік ялинки у лісівників коштували від 75 до 180 гривень за метр з ПДВ.

Відео дня

Перелік адрес та контактів, де можна легально купити ялинку:

— Купуючи дерево офіційно, ви сплачуєте податки, з яких формується бюджет вашої громади та всієї країни. Тож наголошуємо, на кожній ялинці має бути биркка зі штрих-кодом, а у продавця - документи на рослину, — кажуть лісівники. 

Для перевірки коду можна скористатися додатком Ялинка.info або вебсайтом. Потрібно ввести номер з етикетки дерева і сервіс покаже де була зрубана ялинка.

Додамо, що новорічні ялинки та сосни заготовляються на спеціальних плантаціях, або ж під час рубок формування і оздоровлення лісів, тому нанесення шкоди екосистемі не буде. Термін вирощування складає 4-8 років. Цей «новорічний врожай» – найбільш швидкостиглий. Адже зазвичай дерева ростуть, у залежності від породи, від 60 років і більше.

Нагадаємо, цьогоріч в Хмельницькому також не встановлюватимуть штучну двадцятиметрову ялинку та не організовуватимуть різдвяного ярмарку. Натомість прикрасять одну із живих ялинок в сквері імені Шевченка. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Таїсія Образцова

    Які ялинки , яке св'ято , люди отямтесь , просіть Бога , щоб війна закінчилась .

    Ірина Ірина reply Таїсія Образцова

    Таїсія Образцова і це пише людина з рашистськими вподобаними сторінками і групами?😡
  • Сніжана Мулик

    Ялинки купують люди собі додому. Хто захоче,той і купить собі,а хто не хоче ялинки вдома,той і віддасть свої власні кошти на ЗСУ. Ви ж трохи клепку майте!
  • Aleksei Pakos

    А як же про "ялинки потім, всі гроші на зсу"?

keyboard_arrow_up