У Хмельницькому не встановлюватимуть штучної новорічної ялинки. Яка ситуація в громадах?

У Хмельницькому не встановлюватимуть штучної новорічної ялинки. Яка ситуація в громадах?
  • В місті відмовилися від встановлення традиційної ялинки та проведення різдвяного ярмарку. 

  • Але прикрасять гірляндами одну з живих ялинок. 

  • У Славуті також прикрасять живу ялинку без витрат із бюджету. 

  • А в Теофіполі поставлять штучну ялинку, яку придбали до війни. 

Хмельницький

Вже вдруге у Хмельницькому свята пройдуть без традиційної новорічної ялинки та різдвяного ярмарку. Нагадаємо, торік біля Дитячого світу поставили новорічну красуню на уламку російської ракети С-300, який привезли з Харківщини. Також до свят прикрасили патріотичну ялинку поблизу кінотеатру імені Шевченка. У вечірній час вона підсвічувалася гірляндами, які живилися від генератора.

Цього року штучну двадцятиметрову красуню також встановлювати не будуть. Про це Суспільному розповів начальник управління культури і туризму Артем Ромасюков. 

— Враховуючи ситуацію в державі, ситуацію в суспільстві, ми вирішили не встановлювати ялинку. Ми слідкуємо за різними соцмережами та бачимо тотальну непідтримку встановлення ялинок. Але, з іншого боку, ми дамо можливість нашим дітям організовувати заходи на підтримку ЗСУ. Всі вони будуть в сквері Шевченка. Але в цілому святкування і ярмаркування буде вже після перемоги, — зазначив посадовець. 

Відео дня

Так, біля кінотеатру імені Тараса Шевченка прикрасять гірляндами одну із блакитних ялинок. Гірлянди, за словами Ромасюкова, придбали ще кілька років тому. Також в сквері імені Тараса Шевченка мають встановити світлодіодні фігури. Їх закупили ще 5 років тому. Роблять це, аби діти могли відчути святкову атмосферу. 

— Жодної копійки цього року, чи минулого року, на ілюмінацію, гірлянди, прикрашення, з міського бюджету не витрачалось. Ми залучаємо ті прикраси, які були закуплені раніше, до початку повномасштабного вторгнення, — зазначив Ромасюков. 

Запалити вогні на блакитній ялинці планують 6 грудня на День Святого Миколая. .

Славута

У Славуті також прикрасять живу ялинку без витрат із бюджету. Про це повідомили у міськвиконкомі. Як і попереднього року, у громаді не встановлюватимуть окремо ані живої, ані штучної ялинки. 

Натомість, для створення відповідної атмосфери та для малечі, насамперед, прикрасять одну із ялинок, яка вже росте поблизу сцени на центральній площі міста.

На нові прикраси для ялинки також не витрачатимуть кошти із міського бюджету, а використають іграшки, які минулого року виготовили власноруч жителі громади та які були закуплені у попередні роки. 

— Ворог не повинен позбавити українських дітей дитинства та чарівного відчуття свята. Наші діти мають право мріяти та вірити у дива. Саме за це, за своїх дітей та родини, сьогодні передусім воюють наші славні захисники, — зазначив міський голова Василь Сидор. 

Теофіполь

У Теофіпольській громаді вирішили все ж встановити ялинку в центрі селища. Але святкових заходів не буде. Про це проінформував селищний голова Теофіполя Михайло Тененев. 

Він додав, що ця ялинка штучна і її придбали ще кілька років тому. А іграшки, гірлянди та іншу атрибутику купили у 2021 році. Встановленням же займуться комунальники. 

— На встановлення ялинки ніяких коштів витрачено не буде. Наші діти сидять в підвалах, в них війна забрала рідних, їх батьки нас захищають. Тож давайте віднесемося до них з повагою і не будемо позбавляти їх тієї крихти дива та позитивних емоцій. Адже немає нічого приємнішого ніж посмішки на дитячих обличчях, — написав Тененев. 

Нагадаємо, що в обласному театрі ляльок, як і минулого року, працюватиме гостина святого Миколая. 

Опитування

Чи варто встановлювати у місті новорічну ялинку?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (59)
  • Дима Смагитель

    Добре зробили вкраїні біда нетреба ніяких свят
  • Татьяна Войтова

    Слава богу!!!
  • Раїса Осадчук

    Дуже вірне рішення ,дякую тим ,хто його прийняв
  • Елена Сидорук

    Нарешті дошло, всі кошти на придбання дронів, Слава Україні!

keyboard_arrow_up