Діти загиблих військових з Хмельниччини поїхали у подорож до Франції (ФОТО)

Діти загиблих військових з Хмельниччини поїхали у подорож до Франції (ФОТО)
Тут і далі фото з сайту Хмельницької ОВА та телеграм-каналу Олександра Симчишина
  • Це вже третя група дітей, які відправилися на відпочинок закордон. 

  • Вони відвідуватимуть історичні місця, матимуть можливість покращити знання іноземних мов та відпочинуть від війни. 

У вівторок, 29 листопада, 40 дітлахів з Хмельниччини відправились у захоплюючу подорож до Франції. Всі вони — діти військовослужбовців, які захищали країну від російського окупанта. 

— Маємо обов'язок перед нашими Героями-захисниками — опікуватися їхніми дітьми. Сьогодні сорок дітей, батьки яких загинули, захищаючи Україну, були полонені чи пропали безвісти, поїхали у освітньо-туристичну подорож у Францію, — зазначив мер Хмельницького Олександр Симчишин. 

Хто спонсорує поїздку

В обласній військовій адміністрації додають, що це вже третя група дітей віком від 10 до 17 років, які вирушили до Франції. Поїздка відбулась завдяки  співпраці обласної військової адміністрації із французькими друзями — організацією Fédération Générale des PEP та у партнерстві з проєктом “Європейський прихисток”. Саме вони взяли на себе організацію і фінансування перебування дітей у Франції. А з казни міста оплатили дорогу та постійний супровід дітей автобусом.

Відео дня

Що робитимуть діти у Франції

За словами Симчишина, дітлахи перебуватимуть у центрах відпочинку Французької республіки на повному утриманні та братимуть участь у заходах, екскурсіях, розважальних програмах. Так, вони зможуть відвідати визначні місця, історичні та культурні заклади, покращити свої знання іноземних мов, познайомитись з французькими дітьми, а головне, зазначають в ОВА, хоч на деякий час забути про повітряні тривоги, ворожі атаки окупантів та отримати позитивні емоції.

— Впевнений, що у Франції ви не лише ознайомитесь із європейською культурою, життям, а й знайдете нових друзів. Та пам’ятайте, що ви – українці, і ця подорож – гарна нагода розповісти французам про нашу автентичність, звичаї, про незламність української нації, про наш героїзм у протистоянні ворогу, —  побажав дітлахам гарної подорожі та відпочинку очільник області Сергій Гамалій.

Які громади можуть організувати поїздки

Крім того, долучитись до організації мандрівки для дітей може кожна громада області. Адже, співпраця з друзями із Французької Республіки не завершується, вони й надалі забезпечуватимуть перебування український дітей в їхній країні, а регіони можуть компенсувати лише транспортні витрати.

Цього разу витрати транспорту на поїздку дітей до Франції взяла на себе Хмельницька міська рада. Та в ОВА додають, що ще три громади – Старокостянтинівська, Теофіпольська та Кам’янець-Подільська – мають бажання долучитись до такої ініціативи та зробити відпочинок дітей можливим.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up