Для мешканців багатоповерхівок придбали 150 генераторів: як ними скористатися

Для мешканців багатоповерхівок придбали 150 генераторів: як ними скористатися
Скрін з сюжету ТРК "Місто"
  • Генератори використовуватимуть для підзарядки гаджетів. 

  • Їх розвозитимуть по локаціях якщо світла не буде більше доби. 

Бензинові генератори дають можливість використовувати їхнє живлення вже через кілька хвилин після увімкнення. Їх надаватимуть мешканцям багатоповерхівок, аби хмельничани могли залишатися на зв’язку. 

Півтори сотні генераторів для мешканців багатоквартирних будинків закупили управляючі муніципальні компанії міста. Розраховані вони на підзарядку телефонів, повербанків та ліхтариків. В кожній УМК розробили алгоритми, коли і на які локації їх розвозитимуть у разі відсутності світла більше доби.

До слова, лише в УМК “Південна-Західна” придбали 30 генераторів, кожен з яких потужністю на 2,5 кВт. Нині їх заправили по вінця та створили запас бензину на одну добу. Компанія наразі обслуговує 156 багатоповерхівок. 

Відео дня

— Один генератор буде розміщуватись згідно визначених локацій на 5 будинків. Він працює з 8 години ранку по максимуму до настання комендантської години, до 21-22 години. Люди можуть зарядити мобільні телефони, павербанки, ліхтарі та залишатися на зв’язку зі своїми близькими, – розповіа директор УМК «Південно-Західна» Олег Зярко.

Про можливість скористатися генератором мешканців повідомлятимуть оголошеннями на будинках. Вартість одного такого генератора від 16 до 26 тисяч гривень. Детальніше у відеосюжеті МТРК “Місто”:

Нагадаємо, в Україні розрогнули новий проект – «Пункти незламності». Його створили задля підтримки людей, які через масовані російські обстріли залишаються без базових потреб. Це місця, куди кожен зможе прийти в разі тривалого відключення електроенергії. До слова від вчора відкритими по всій країні є більше 3 тисяч таких пунктів. 

При таких “Пунктах Незламності”, незважаючи на відключення електроенергії, передбачається наявність: 

Дізнатися детальніше про "Пункти" та переглянути де вони знаходяться можна за посиланням. 

Додамо, що сьогодні в області одночасно застосовують графіки аварійних, погодинних та спецвідключень електроенергії. Детальніше про це читайте за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (32)
  • Oleksii Sheliakin

    на випадок н.с.
  • Лара Савицкая

    Шкода продуктів в холодильниках......а так, то можна й перечекати, навідь,хто не газ фікуваний
  • Петро Колюк

    А бензину хто їм настачить
  • Інна Клінчук

    Або в молодші школи, садочки , де не має змоги готувати діткам їжу, бо все на електриці.

keyboard_arrow_up