До собору на Володимирській приїхали представники ООН

До собору на Володимирській приїхали представники ООН
  • Хмельницька єпархія УПЦ поскаржилася на порушення своїх прав.

  • З вірянами поспілкувалися працівники моніторингової місії ООН.

Православний собор на вулиці Володимирській у центрі Хмельницького відвідали представники Організації Об’єднаних Націй. Троє працівників моніторингової місії з прав людини зустрілися з представниками УПЦ, яка колись користувалася храмом. На територію храму ні ті, ні інші не заходили, оскільки його охороняли та нікого не пускали. На місці зустрічі також була поліція.

Представники ООН та УПЦ спілкувалися про перехід храму до ПЦУ. Прихильники УПЦ вважають його незаконним, через що вони раніше й зверталися до ООН та ЄС. Зокрема, заявляли про дискримінацію прав віруючих. Коментувати будь-що і представники ООН, і представники УПЦ відмовилися.

Нагадаємо, що місяць тому, 2 квітня, під час ранкової служби у храмі УПЦ на Володимирській побили військового. Ввечері того ж дня відбулися збори, на яких ухвалили рішення про перехід храму до ПЦУ. До слова, після того випадку міська рада позбавила всі релігійні громади УПЦ прав користування земельними ділянками.

Відео дня

Крім того, сьогодні, 2 травня, у Хмельницькій єпархії УПЦ повідомили, що звернулися до правоохоронних органів та місцевої влади щодо порушення прав вірян. Зокрема, йдеться про переходи до ПЦУ. Владу закликали припинити перереєстрації статутів релігійних громад, якими змінюється їхнє підпорядкування.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (50)
  • Анна Мищенко

    У ХРАМІ НА ВОЛОДИМИРСЬКІЙ ПОЯВИЛОСЬ БАГАТО НОВИН КРАЩИХ.

    СВІЧКИ СТАЛИ ДЕШЕВШЕ ПОЧТИ В ДВА РАЗИ, ПОЯВИЛИСЬ БЛАНКИ ЗА УПОКІЙ І ЗА ЗДРАВІЄ. ЗАПИСКИ ЗА УПОКІЙ І ЗА ЗДРАВІЄ ПРИЙМАЮТЬ БЕЗКОШТОВНО. ПОЯВИВСЯ РОЗКЛАД БОГОСЛУЖІНЬ.нА ІКОНАХ ЦІНИ НАПИСАНІ.бАЧИЛИ ПЕРСОНАЛ НОВИЙ ПРИВІТНИЙ. хОДЯТЬ ОБДИВЛЯЮТЬСЯ І СКЛАДАЮТЬ СПИСОК РЕМОНТУ. ПЛИТКУ ЯКА ВІДСТАЛА НА СХОДАХ МІНЯТИ БУДУТЬ, КРАСИТИ ДВЕРІ, ВІКНА..МИ РАДІ. ПРОПОНУЄМО ЗБІЛЬШИТИ КІЛЬКІСТЬ ЛАВОЧОК, ЩОБ МОЖНА БУЛО СІСТИ БЕЗ ПРОБЛЕМ.

    НЬ
  • Людмила Волощук

    Росія нас вбиває знищує родючі землі     це не видно в оон    ще тільки молитись до них залишилось      ганьба
  • Надія Манзюк

    От і показали своє істинне обличчя.
    ООН має розбиратися чому вони до цього часу молилися кирилу, чому мовчали коли рашисти геноцид влаштували в українських містах, ЧОМУ не зверталися до міжнародних інституцій, коли поруч храму по вул І. Франка були прильоти і загинули надзвичайники? Коли побили вояка, теж відбріхувлися, що ,,я б сам його побив,,.
    У нас війна не один рік, а  скаржники все молилися ,,за мір на Данбасє,, і чекали на братьєв рашистських. Соромно мало б бути тим, хто совість має  перед представниками ООН!
  • Василь Шевчук

    Не з вірянами упц, а з агентами ФСБ!

    Вадим Бойчук reply Василь Шевчук

    Треба це доводить по кожному. Книжки тридцятирічної давності десь на горі церкви не докази. А без цього це звичайні репресії в стилі сталінського СРСР або нацистської Німеччини. І вони  на шкоду Україні, бо роз'єднують людей під час війни.

    Олекса Шумейко reply Вадим Бойчук

    Все московське в Україні потрібно випалювати каленим залізом. А московських попів-ФСБешників потрібно гнати підсрачниками до хутір михайлівського.

    Анна Мищенко reply Олекса Шумейко

    ОЛЕКСА, А  ОСОБИСТО ЩО РОБИТЕ? НАПИШИТЬ ВИ ОСОБИСТО ВИПАЛЮЄТЕ КАЛЕНИМ ЗАЛІЗОМ? ЧИ ОТО ТУТ ЛЯПАЄТЕ ЯЗИКОМ.

keyboard_arrow_up