Лабазюк, мільярд, НАБУ: що відомо про обшук в нардепа з Хмельниччини

Лабазюк, мільярд, НАБУ: що відомо про обшук в нардепа з Хмельниччини
Тут і далі фото НАБУ
  • В НАБУ вказують, що Лабазюк просив виділити 1 мільярд гривень на підряди для своєї компанії. 

  • За це мав дати тому хабар — 150 тисяч доларів США. 

  • Його викрили на спробі підкупу та проводять обшуки. 

У вівторок, 21 листопада, правоохоронці викрили на хабарі чинного депутата Верховної ради Сергія Лабазюка. Його підозрюють у спробі підкупу топпосадовців. Детективи НАБУ проводять обшуки у народного обранця. Про це повідомив Олексій Гончаренко та видання “Українська правда”. 

За інформацією НАБУ у серпні цього року нардеп звернувся до топпосадовця Міністерства відновлення. Він просив надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 мільярд гривень. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. До схеми залучили також директора компанії.

Згодом компанії Лабазюка надійшло 50 мільйонів гривень за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України. Після цього він через довірену особу передав викривачу-топпосадовцю Державного агентства відновлення обіцяний відсоток. Сума склала 150 тисяч доларів США. Передача коштів проходила на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

Відео дня

Додамо, що Сергій Лабазюк є чинним депутатом Верховної ради України 3-х скликань. Він народився у Волочиську. Йому 43 роки. Одружений з Віолетою Лабазюк, яка нині є головою Хмельницької обласної ради. Разом виховують двох доньок. 

Лабазюк потрапив у Верховну раду по мажоритарному округу №188, до якого входить частина Хмельницького та колишні Хмельницький й Волочиський райони.

Сергій Лабазюк є засновником та почесним президентом ТОВ "Група компаній "Вітагро". Агрофірма спеціалізується на рослинництві, садівництві та тваринництві. Також він значиться бенефіціаром української компанії "Ю Ар Ді" (URD). Основним видом діяльності компанії є будівництво доріг та автострад, йдеться на Opendatabot. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (58)
  • ЯРИНА ОЖИНА

    Ну, що ж, все колись закінчується. І імперія Лабазюків тріснула.. Від цього вже не відмиються. Мабудь, всі гроші "зароблені" таким чином. Підкупом та обманом. Вже знахабнів зовсім. Зараз гроші з бюджету повинні йти на війну, а не в кишені баригам і прохіндєям.
  • І Франко

    Люд, майте спокій, Лабазюка визнають  тверезим за рулем авто. Так що все ок. Кіна  не буде - кінщик здох!
  • Vladimir T

    От читаєш коментарі і ....які всі справедливі...взяток нікому не дають....? ). Боряться за справедливість, що правда словами?. А ну надайте хтось правдиву інформацвю хто справедливо виграв тендер і не зробив відкат...Даже ....хто купив хату в Іспанії чи де...чому не розмосолюєте... Всі пухнасті. А те, що дають баблоси то це всім відомо, що??? Голова ВР земеля, що корисного зробив для міста?  Кому він своїм вчинком наніс моральну....шкоду? ) Один випадок просвітили із сотні) )). Мені якби все одно я Л...не знаю. Обурує те, що гуманітарку... вагонами... тирать і ніхто не піде не набє морду ворішкам. Л...особа специфічна...комусь подобаються його дії комусь ні. Має косяки і напевно немалі. А чому ніхто не пише, що підконтрольні йому фірми дають роботу людям і нормально оплочують за працю? Почитайте статистику які міста в теперішній час які суми віділили для ЗСУ і на бруківку, таке відчуття, що бруківка при потребі буде вистрілювати.) Потрібно допікати не емоціями, а фактами, адже під благородними вчинками може приховуватись якась... вигода і комусь буде поф..., що скажуть...в громаді! Всім перемоги...!

    Читач26 reply Vladimir T

    Не знаєш Л... не будь адвокатом. Зарплату мінімальну робітникам платив, відповідно і податки мінімальні. Європеєць. То плати по європейські та покажи приклад усім ФОП, як правильно веде бізнес депутат ВР, який веде краіну в Європу. І так всі депутати мають почати з себе, з своїх підприємств. А то словоблудством займаються та деруть три шкури з народу.
  • Остахова Алена

    Ой не смишіт народ,а де гамалій і яке покарання поніс,так сами і цією гнилою буде!!!

    Андрей Гришнюк reply Остахова Алена

    100%

keyboard_arrow_up