Дружина загиблого військового з Хмельниччини просить для нього звання Героя України

Дружина загиблого військового з Хмельниччини просить для нього звання Героя України
  • Дмитро був командиром гранатометного взводу.

  • Захищав країну під Авдіївкою. 

Дмитро Матвєєв поліг під час ворожого обстрілу під Авдіївкою. Він боровся з окупантами у гарячих точках. 

Дружина загиблого Діана Матвєєва розповідає, що він закінчив Кам'янець-Подільський військовий ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою.Після закінчення вступив до Національної академії державної прикордонної служби України ім. Б.Хмельницького.

Ще під час навчання, на 3 курсі Дмитра направили у Чонгар Херсонської області, у прикордонний з Кримом район для стримування російського вторгнення. Це було у 2014 році. Згодом, 1 березня 2015 року, Дмитро закінчив прикордонну академію та отримав військове офіцерське звання — "лейтенант". Його направили для проходження військової служби у Могилів-Подільський прикордонний загін.

Відео дня

1 березня 2020 року, отримавши військове звання "капітан", Дмитро Матвєєв звільнився з посади заступника начальника прикордонного відділення з персоналу у зв'язку із закінченням контракту. А після початку повномасштабного вторгнення росії проти України добровільно пішов боротися за незалежність країни. Служив на посаді командира взводу.

Він загинув 5 серпня 2022 року під час обстрілу з боку окупантів. Це сталось в районі населеного пункту Авдіївка Донецької області. А 24 жовтня 2023 року його посмертно нагородили медаллю "Незламним героям російсько-Української війни".

— Дмитро користувався великою повагою і шаною серед побратимів, це була важка втрата для них, адже він був надзвичайно добрим, щирим і відданим. Для багатьох він був прикладом самопожертви, сміливості і наснаги. У Дмитра залишилась маленька донечка, яка сильно сумує за татусем і знає, що він тепер оберігає її з хмаринки, — пише Діана Матвєєва. 

Жінка просить для загиблого воїна почесне звання Героя України із присвоєнням ордену “Золота зірка”. Звернення зареєстрували 15 січня. Станом на 13.00 годину 31 січня  його підписали 14 137 людини із 25 000 необхідних. До кінця збору підписів залишилось 76 днів. Підписати петицію можна за посиланням

Як підписати петицію?

Щоб підтримати вже створену електронну петицію, вам необхідно виконати кілька кроків. Розповідаємо детально.

  • Крок 1: спершу потрібно перейти на офіційний сайт електронних петицій та знайти необхідну петицію. 
  • Крок 2: натискаєте «Увійти/Реєстрація».
  • Крок 3: увійти за допомогою – Bank ID НБУ (якщо зареєстровані у банківській системі онлайн, наприклад, Приват24), Ощад24/7 тощо) або Електронного цифрового підпису (якщо маєте). Даний алгоритм – для реєстрації через Bank ID.
  • Крок 4: якщо ви хочете увійти через BankID, то обираєте необхідний банк із всіх запропонованих і натискаєте «Продовжити».
  • Крок 5: далі проходите авторизацію від банку. Треба ввести контактний номер та пароль від банківського додатку.
  • Крок 6: даєте згоду на обробку даних і натискаєте «Продовжити».
  • Крок 7: далі переходите на сторінку петиції, ознайомитися з її текстом і натиснути кнопку «Підписатися». Зарахування голосу відбудеться одразу ж.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Марія Голубка

    ПІДТРИМУЮ
  • Катерина Мельничук

    Підтримую
  • Lesia Boichuk

    Підтримую
  • Люда Сваволюк

    Підтримую

keyboard_arrow_up