“Дякую” від хмельничан: у центрі малюють новий мурал (ФОТО)

“Дякую” від хмельничан: у центрі малюють новий мурал (ФОТО)
  • На Грушевського майже завершили новий патріотичний мурал.
  • Малюнок - вдячність героям сучасної України. Хто вони?
  • Дізнавайтесь факти про новий мурал у центрі Хмельницького.

Четвер, 23 червня. Обід. У центрі, як завжди, гамірно. Звідкись лунає музика, хмельничани попивають каву по закладах, інші квапляться у справах. Людно і на Грушевського. Саме тут волонтери розмальовують стіну у синьо-жовті кольори. Ще кілька годин і тут з’явиться повноцінний мурал. 

А поки тут кипить робота: місце обгородили стрічкою, на землі безліч балончиків фарби. Волонтери розмальовують стіну управління охорони здоров’я, що на Грушевського, 64. Кажуть, локацію обирали не випадково. Тут створюють персонажів, які є героями сучасної України - воїна, військового медика і рятувальника. Мурал - це буде свого роду вдячність їм за роботу від усіх хмельничан. 

  • Кожну локацію ми обираємо спільно з управлінням культури. Це має бути простір, який відображає саме цих персонажів. Ця локація теж не випадкова. Адже в перші дні війни тут була справжня “гаряча” точка нашого міста, куди завжди можна було прийти за допомогою, або самим допомогти комусь. На муралі буде зображено одразу три персонажі - воїн, який наш захищає, військовий медик і рятувальник. Так ми максимально хочемо виразити свою подяку, захоплення ними. Це справжні герої сучасної України, - розповідає волонтерка Олеся. 

Відео дня

Настінний малюнок створює громадська організація “Українці майбутнього”. Це хмельничани. Їхній проєкт - серія муралів під назвою “Відважна Україна”. Планують намалювати у Хмельницькому загалом 12 персонажів. Яких і де саме - не кажуть. До прикладу, приймальне відділення міської лікарні тепер прикрашає лікар, якого теж створили в рамках цього проєкту. 
Волонтери малюють все за власний кошти і гроші благодійників. Витратили на все десь ящик фарби. Тому додають, будуть вдячні хмельничанам за допомогу. 

"Нам донатять, ми за це дуже вдячні і максимально нас підтримують", - зазначають волонтери. 
Роботу планують завершити вже сьогодні. Загалом усіх задуманих персонажів хочуть намалювати до кінця літа. 

Нагадаємо, 26 червня, тобто в цю неділю волонтери запрошують хмельничан на благодійний захід. У театрі ляльок з 16:00 буде дитячо-юнацький концерт, з 18:00 - вільний мікрофон, а також до вечора діятиме творчий ярмарок. Благодійний внесок за захід - 50 гривень. Зібрані кошти підуть на потреби хмельницьких бійців 86 батальйону тероборони, які зараз на Сході. 

Як допомогти?

Картка-ключ до рахунку “Українці майбутнього”
4246001000526313
Призначення платежу “Благодійний внесок”.

Такий мурал волонтери створили на стіні міської лікарні у Хмельницькому


 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up