Єдина система відеоспостереження Хмельницького: як її розвиватимуть далі

Єдина система відеоспостереження Хмельницького: як її розвиватимуть далі
Ілюстративне фото
  • Всі комунальні камери міста об’єднали в єдину мережу минулого року.

  • Зараз система налічує 163 відеокамери.

  • Надалі мережу будуть розвивати.

  • Як саме, дізнавайтеся з нашого матеріалу.

Минулого року в Хмельницькому створили єдину систему відеоспостереження. Вона об’єднала в одне ціле розрізнені системи, що вже існували у місті раніше. Всі відео з камер спостереження збираються та зберігаються на серверах виконавчого комітету міської ради. Адміністратором системи відеоспостереження є комунальне підприємство «Хмельницькінфоцентр». Про це журналістам vsim.ua розповів його директор Сергій Матвійчук.

Зараз до системи відеоспостереження підключені 163 відеокамери. Вони розташовані у таких місцях:

  • Відео дня
    /li>

Такі дані нам надало КП «Хмельницькінфоцентр» у відповідь на наш запит. 

Раніше ці відеокамери належали як «Хмельницькінфоцентру», так і іншим установам Хмельницького, а саме:

Попри те, що система вже створена, в «Хмельницькінфоцентрі» не планують зупинятися на зробленому. За словами Сергія Матвійчука, до системи мають підключати інші камери управління ЖКГ, які встановлені ще 2009 року. Крім того, мають придбати сервер, аби подовжити час зберігання відео. Зараз цей термін становить 14 днів. Також хочуть розширювати мережу камер.

Доступ до камер спостереження мають правоохоронні органи, зокрема поліція. Для отримання окремих відеозаписів можуть звертатися і хмельничани. Наприклад, у випадку крадіжки чи ДТП. Запис можна отримати безкоштовно, подавши звернення на ім’я міського голови. Директор «Хмельницькінфоцентру» розповів, що з початку цього року записи отримали п’ятеро хмельничан, матеріали надалі використовували як докази у судових процесах.

Нагадаємо, що минулого року «Хмельницькінфоцентр» придбав 48 камер відеоспостереження на суму 1,99 мільйона гривень. Ця сума включає власне камери, а також додаткове обладнання, програмне забезпечення та роботи зі встановлення.

Згідно з програмою соціально-економічного розвитку Хмельницького на 2020 рік, місто має придбати 62 відеокамери для спостереження за громадськими місцями та дорожнім рухом. Передбачено, що це обійдеться у 2,3 мільйона гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • 11

    заберіть тупу авторизацію
  • Freer

    І почніть вже міняти освітлення на світлодіодне
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up