Фото хмельничанки та її хворої дитини використала шахрайка. Тепер “кидає” людей на гроші

Фото хмельничанки та її хворої дитини використала шахрайка. Тепер “кидає” людей на гроші
  • Надія випадково натрапила на допис в соцмережі. 
  • Її називали шахрайкою та проклинали.
  • З’ясувалася, що невідома використала фото її профілю і чуже прізвище. 
  • Таким чином “продавала” товари та обманула чимало людей.

Її 5-річний хлопчик переніс 121 хімію та 8 опромінень. За його життя медики боролися майже три роки. Коштами допомогли всі небайдужі. За цей час мама маленького Мілана, Надія Керечанин виплакала “море” сліз. Жінка усіма силами старалася полегшити біль своєї дитини та стукала в усі двері. Наразі Мілан іде на поправку і перебуває в стані ремісії. 

Надія не припиняє дякувати Богу та всім, хто відгукнувся на її біду. Жінка мріє, щоб лейкемія більше ніколи не поверталася до її синочка. Здавалося б усі негаразди родини позаду. Та нещодавно на жінку чекало неочікуване потрясіння. Її світлина разом із маленьким Міланом тепер “прикрашає” сторінку шахрайки. 

“Використала чуже фото і прізвище”

Знахідку жінка виявила випадково. Каже, що зайшла на сторінку групи “Мамочки Хмельницького” у Facebook, а там на неї чекав неприємний сюрприз. В дописі від користувачки соцмережі розповідалося про шахрайку, яка обіцяла вислати їй поштою товар. Жінка нібито забрала кошти, а речі не відправила. На підтвердження слів жінка виклала скріни листування з шахрайкою. 

Відео дня

Яке ж було здивування Надії, коли на світлині вона побачила себе і свого синочка.

Примітка: Фото, яке використала шахрайка, було зроблено за два місяці до поставлення діагнозу маленькому Міланчику, який хворів на рак крові.

Не вагаючись Надія викликала поліцію. Наразі вона з родиною (чоловіком та двома дітьми) проживає в Деражні. Тому на виклик приїхала місцева бригада полісменів. Жінці вони повідомили, що в цьому випадку вдіяти нічого не можуть. Адже, вона й потерпілою стороною у справі не являється.

Починала із ручок

Картка з допису дійсно фігурує у кількох повідомленнях про шахрайство. Так, у групах типу “придбай-продай”, ми віднайшли ще один допис від 17 березня. Сповіщає про шахрайські дії вже не хмельничанка, а мешканка Білої Церкви Марина. Вона також намагалася придбати через інтернет кросівки у цієї ж “дистриб’юторки”. Жінку “кинули” на 400 гривень.

Найдавніший допис у цій таки ж групі й з тією ж карткою датується 10 серпня 2019 року. Сповіщає про шахрайство мешканка Вінниччини. Дівчина на ім’я Юлія зазначає, що вона студентка. У шахрайки намагалася  придбати ручки, які стираються. В результаті ні грошей, ні товару. 

Ім’я та світлина у профілі шахрайки інші. Зі скріну видно, що він належить жінці, яка підписана, як “Маша Александровна”. Наразі її профіль видалено із Facebook. 

Надія зазначає, що на своїй сторінці в соцмережі та під дописами з її фото намагалася пояснити людям, що ні в чому не винна. Їй написали ще кілька жінок, які також постраждали від дій шахрайки. За словами Надії, з них видурили близько 1000 гривень. 

“Ніхто не буде розбиратися”

Наразі Надія перебуває вдома з дітьми. Всі вони дотримуються карантинного режиму. А після його завершення, Надія зазначає, що боятиметься виходити в люди. Вона вже тиждень не може знайти собі місця. Хвилюється, що випадково натрапить на потерпілих в цій історії й тоді може бути біда. Також вона хвилюється за свого синочка. Адже він нещодавно і так дуже багато пережив, а тепер фігурує в такій неприємній історії.

В поліції кажуть, що такі випадки не рідкість. Щодня до кіберполіції надходять десятки звернень подібного характеру. У випадку, який трапився з Надією, дійсно вдіяти нічого не можуть, адже її фото були у відкритому доступі. Сторінку ніхто не зламував. А закону, який би передбачав відповідальність за використання світлин, які користувач соцмереж добровільно виставив на загал ні в адміністративному, ні в кримінальному кодексі немає. 

Поки ж Надія лише сподівається, що хтось із потерпілих таки напише заяву до поліції. І недобросовісну жінку покарають. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Петро Онищенко

    Ось чому не потрібно постити у фейсбук своє життя. Щастя любить тишу
  • Анжела Кухар

    Дякую вам за цей пост. В ін-ет магазинах справді побільшало шахраїв. Вам з синочком здоров'я

    Надежда Керечанин reply Анжела Кухар

    Анжела Кухар дякую щиро 🙏так від побаченого не по собі досі.(
    Людина собі дурить вже пів року людей....але за це якщо отримає покарання то це штраф 50 грн
  • Таня

    пару лет назад в подземке у Ощадбанка тоже стояли люди и собирали на мальчика, которые вообще был с России и уже был пролечен.
    просто использовали его фото и данные. его  мама в ужасе была
  • Светлана Кравчук

    Здоров'я Вам та синочку. Все, що люди роблять за чиєюсь спиною, робиться на очах у Бога. Прийде і її час розплати за такі дії.

    Надежда Керечанин reply Светлана Кравчук

    Светлана Кравчук дякую 🙏 надіюсь що люди напишуть на неї заяви....бо дурить як я вже дивилася ще від серпня місяця,як не ручки продає....то взуття....а потім блокує... спочатку дурила від свого імені...а потім вже почала створювати фейкові сторінки...
    Обідно просто що моя дитина пройшла тяжке лікування,а тепер світиться фото в ШАХРАЙКИ (
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up