Хмельничани можуть обрати членів журі Нацвідбору на “Євробачення-2023” (ІНСТРУКЦІЯ)

Хмельничани можуть обрати членів журі Нацвідбору на “Євробачення-2023” (ІНСТРУКЦІЯ)
  • У списку претендентів на членів журі — 9 кандидатів.

  • Проголосувати за обраного можна в “Дії”. 

  • Троє тих, хто набере найбільшу кількість голосів, стануть членами журі. 

Вперше в історії українці зможуть обрати не лише представника від України на конкурс “Євробачення”, а й склад журі Нацвідбору. Про це на своїй сторінці повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

— Поки країна-терорист намагається зупинити нашу країну, ми продовжуємо розвиватися як в культурній, так і цифровій сфері. У травні понад мільйон українців подивилися Євробачення в “Дії”. А зараз вперше в історії конкурсу ви зможете обрати журі Нацвідбору на “Євробачення-2023” просто в застосунку. Відтепер українці зможуть впливати не тільки на вибір кандидата, який представить Україну на конкурсі, а й на вибір суддів. Від кожного з вас залежить, хто ввійде до складу експертів, — написав Федоров. 

Голосування запустили в “Дії”. Воно вже доступне на гаджетах. 

Відео дня

Список кандидатів на членів журі Нацвідбору “Євробачення-2023”

У списку претендентів 9 кандидатів. З них оберуть лише 3-х, які й стануть членами журі. Віддати свій голос можна лише за 1 претендента. Отож, хто може стати майбутнім суддею “Євробачення-2023” в Україні:

Як проголосувати за кандидата

Опитування триватиме лише тиждень — з 31 жовтня до 7 листопада до 10.00. Віддати свій голос за претендента можна всього у кілька кліків:

Українці за кордоном також зможуть пройти опитування до 7 листопада у застосунку “Дія”. Три артисти з найбільшим рейтингом увійдуть до складу журі Нацвідбору.

У разі, якщо хтось із трійки з найвищим рейтингом через вагомі причини не зможе підписати угоду, то членом журі стане наступний кандидат за рейтинговим списком результатів голосування. Після підписання угоди трійка буде оголошена публічно.

 

 — А потім разом з ними ви оберете музиканта, який гідно представить Україну на конкурсі в Ліверпулі. Продовжуємо будувати електронну демократію разом, — закликав Михайло Федоров. 

Зазначимо, 27 жовтня Суспільне оголосило лонглист із 36 учасників Нацвідбору на "Євробачення-2023". Фінал Національного відбору на пісенний конкурс відбудеться 17 грудня у форматі телевізійного концерту в прямому ефірі.

Нагадаємо, цьогоріч “Євробачення-2022” виграли представники з України — гурт “Kalush Orchestra” з піснею “Стефанія”. Однак, через війну Україна не може прийняти пісенний конкурс на своїй землі, тож “Євробачення-2023” перенесли до британського Ліверпуля.  

А за кого голосуватимете ви?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up