Хмельничани поскаржились на болото біля дитячого садочку: як все насправді

Хмельничани поскаржились на болото біля дитячого садочку: як все насправді
  • Мусять вести дітей в садочок через болото замість тротуару.
  • Так говорять мешканці будинків на Проскурівського підпілля.
  • У влади просять ремонт й нову асфальтовану доріжку. 
  • Журналісти vsim.ua побували на місці й побачили, якою ситуація є насправді.

По кісточки багнюки і плити замість асфальтного покриття. Мешканці Проскурівського підпілля, 25 поскаржились на відсутність доріжки поблизу дитячого садочка. Мовляв, щоранку мусять вести малечу через болото. Скаргу з відповідними фото розмістили на сторінці Департаменту інфраструктури міста у Facebook. Допис зібрав близько 40 коментарів з обуреннями. В чому проблема, що відомо про вказану ділянку й чи планується там ремонт? Журналісти vsim.ua побували на місці й дізнавалися деталі. 

Просять дорожнє покриття

Садочок №45 розташований навпроти продовольчого ринку. Із закладом межує багатоквартирний будинок на Проскурівського підпілля, 25. Саме його мешканці поскаржились на шлях до закладу. Мовляв, багато батьків ведуть дітей не через центральний вхід, а через невеличку калітку, яка виходить на цей двір.  Фото в групі департаменту опублікувала хмельничанка Ірина Савіцька. На них видно дитячий майданчик в багні й протоптану стежку, яка веде на територію садочка.  

“Будь-ласка зробіть дорожнє покриття в переході з 45 садочка в двір будинку по Проскурівського підпілля 25”, - написала мешканка в групі. 

Відео дня

Хмельничани почали активно коментувати допис. Хтось з обуреннями та закидами до влади типу “не на часі”, інші ж не побачили в описі жодної проблеми. 

Як все насправді?

Допис у групі Департаменту розмістили вчора, 22 лютого. До слова, того ж дня журналісти vsim.ua побували за вказаною адресою. Отож, якою ситуація є насправді? 

Обідня пора. В районі продовольчого ринку людно. На вулиці суха хмарна погода, однак під ногами болото. 

Варто додати, що центральний вхід до садочка розташований зі сторони вулиці Вайсера. Але звертаємо у двір будинку, про який йшла мова вище. Паркан розділяє дошкільний заклад з прибудинковою територією багатоповерхівки. Тут розташований дитячий майданчик. Якраз повз нього проходить вимощена тротуарною плиткою доріжка. Помічаємо, як саме нею проходить велика кількість пішоходів. Стежка, яку хмельничани описували в  групі департаменту, розташована одразу вздовж паркану і за дитячим майданчиком. Колись на ній проклали квадратні плити й зробили тут імпровізовану тротуарну доріжку. Однак після дощової погоди її розмиває й вона опиняється під шаром болота. 

Відтак обійти вказану ділянку можливо - просто пройшовши кілька метрів збоку пішохідною доріжкою. 

На запитання, чому  батьки не користуються центральним входом, а йдуть до того, що на фото, відповідають: “бо він завжди відкритий, оскільки багато дітей з цього садочка живуть в цьому будинку + в садочку є укриття”, - пояснює хмельничанка.

Що кажуть в ЖКГ?

Комунальники повідомили, що в поточному році ремонтних робіт не планується. 

Також журналістка vsim.ua звернулась за коментарем до відділу ремонту вулично-дорожньої мережі департаменту інфраструктури. Там повідомили, що вказана ділянка не відноситься до вуличної мережі, а є частиною прибудинкової території. Мешканцям рекомендують звернутись до управління житлової політики, аби вирішити проблему. 

Додають також, що поруч із вказаним садочком по Вайсера мешканці скаржились на велику калюжу, яка ускладнювала прохід. Однак запевнили, працівники її вже обстежили й наразі готують пропозицію до включення її в перелік робіт. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • ХУСТ ЛЕНОВ

    То цим має мерія займатись? Чи сам дитсадок
  • Андрей Гришнюк

    Читаєш деякі коментарі і розумієш що не змінюється нічого!

    Як були баранами,так і залишилися.

    Очевидних речей не бачить ніхто....
  • Aleksandrino

    Немає журналістам про що говорити, придумали матеріал ні про що,
  • Aleksandrino

    От при викликає в нас люди ходити поза угли,є центральні ворота ходіть, не треба ходити тудою

keyboard_arrow_up