Хмельничани скаржаться на сморід, паліїв та забруднене повітря

Хмельничани скаржаться на сморід, паліїв та забруднене повітря
Фото зі сторінки Департаменту інфраструктури міста
  • Скарги надходять від мешканців Ружичної, Дубового, Гречан та Південно-Західного мікрорайонів.

  • Кажуть, викликати поліцію марно, а до екологів не доздвонишся.

  • Одні пишуть, що задихаються від смороду й задимленості, а інші переконують, що мусять палити, бо влада не організувала вивіз городнього сміття.

“Сезон розпочато… Вечір у мікрорайоні "Ружична", — так підписала фото хмельничанка Тетяна Матева. Свій допис вона виставила на сторінці Департаменту інфраструктури Хмельницького. Під повідомленням одразу ж набігла верениця скарг від хмельничан.

“Почався сезон картоплі”

Місцеві мешканці скаржаться на паліїв сухої городини, стовпи диму ввечері і сильний сморід. Кажуть, в місті немає чим дихати, а відповідні служби не докладають зусиль, аби це припинити. Найбільше нарікань від жителів Гречан, Дубового, Ружичної, є й поодинокі випадки з Катіону:

Відео дня

В Департаменті інфраструктури порадили звертатися в Управління екології та благоустрою або телефонувати на “102”, та й тут зустріли шквал критики. 

“Служби не працюють, а люди задихаються”

Хмельничани нарікають не лише на паліїв. Гнівні коментарі летять в сторону тих, хто мав би тих паліїв шукати. Кажуть, на екологів чи поліцію годі сподіватися. До перших не додзвонитися, а другі, замість шукати хто палить багаття, прагнуть поспілкуватися з тими, хто здійснив виклик:

 

Є й коментарі на виправдання тих, хто палить городину. Кажуть, жителі приватних секторів змушені палити, бо немає можливості вивезти суху городину:

Результат — забруднене повітря

Скарги хмельничан — не просто слова. В Україні з’явилась інтерактивна мапа SaveEcoBot, яка в режимі реального часу відстежує рівень забрудненості повітря, радіаційний фон та пожежі в кожній області.

Сервіс поєднує дані про забруднення, забруднювачів та інструменти захисту довкілля з більш, ніж 25 різних джерел. 

Для того, аби дізнатися рівень забруднення повітря необхідно обрати відповідну станцію моніторингу на мапі. На сайті зазначено, що в Хмельницькій області на даний час встановлено 20 станцій моніторингу стану атмосферного повітря, з них 8 працює та зображені кольоровими колами на мапі.

Отож, зранку, 8 вересня, на мапі зафіксували помірний (жовтий) рівень забрудненості повітря. Станом на 10.00 це показували на 7 станціях моніторингу. 

Однак, станом на 13.00 повітря очистилося та рівень позначається як “добрий”. Відслідковувати забруднення повітря можна на мапі за посиланням. 

Нагадаємо, у Хмельницькому хочуть шукати паліїв сухої трави та городини за допомогою дронів. Це анонсували 6 вересня. Мешканців міста та тегромади просять не лякатися, якщо почують звук від польоту квадрокоптера.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Es fero

    то шо вам ходити по городах ями копати:? не можете своє бадилля хімічне в рови покласти? згниє за рік. тупо травите людей. це РАК. ідіоти
  • Читач92

    Щоб не спалювали організуйте місця для скидання цих відходів це робота місцевої влади штрафами нічого не добєшся

    Es fero reply Читач92

    поки не вимре це покоління - нічого не зміняться. тупаки якісь. це легеневі хвороби і ракові. люди вмирають а ці палять. вони розумніші за європейцев ці палії картопельні. ніде не вчилося нічого не читало і тупить і інших вбиває.

keyboard_arrow_up