Над Хмельницьким літатимуть дрони. Шукатимуть паліїв

Над Хмельницьким літатимуть дрони. Шукатимуть паліїв
Фото ілюстративне
  • У міста та тергромаді шукатимуть тих, хто палить суху рослинність. 

  • Порушників виявлятимуть за допомогою квадрокоптерів.  

Незабаром над обласним центром почнуть літати дрони. Мешканців міста та тегромади просять не лякатися, якщо почують звук від польоту квадрокоптера. Таким чином, влада міста планує шукати паліїв сухих рослин. Про це інформують на сайті міськради

Такі рейди по пошуку паліїв будуть постійними. Вони відбуватимуться як у різних мікрорайонах міста, так і в населених пунктах Хмельницької громади. Проводитимуть їх працівники комунального підприємства “Муніципальна дружина”. 

— Спалення листя та іншого сухостою завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Також може призводити до виникнення пожеж, — додають в мерії. 

Відео дня
Фото зі сторінки Хмельницької міської ради

Подібний експеримент вже проводили у червні 2021 року. Тоді коштом з міського бюджету придбали квадрокоптер для пошуку паліїв. Впіймали 17 порушників, яким виписали штрафи. Кажуть, найбільше порушень зафіксували в Лезневому, Книжківцях, Ружичній та Гречанах. 

Яким чином відбувається пошук: дрон піднімається на висоту близько 100 метрів. Це дозволяє зафіксувати місце, де палять листя та інші відходи. Після цього працівники “Муніципальної дружини” їдуть туди і складають матеріали на порушника. Додамо, що спалювання сухої рослинності карається адмінштрафом info у сумі від 340 до 1700 гривень.

До слова, самі хмельничани постійно скаржаться на паліїв. Деякі з них звертаються в поліцію. Та, кажуть, це неефективно. Тож мешканці навіть думають над тим, аби самостійно шукати порушників і розбиратись з ними. Детальніше читайте за посилання. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (36)
  • Анатолій Залевський

    Це що, вже війна закінчилась , і дрони ніде використати ,чи може влада створила відділ ,,роги і копита,,щоб тринькати громадські гроші ???
  • Евгений Кравцов

    І взагалі...
    Є в мене старі підшипники та рогатка
  • Евгений Кравцов

    Ще трохи і ті дрони в туалеті будуть слідкувати...
    Чи не забагато парникових х
    газів💩
  • Ivan Bobinskyi

    Підкажіть будь ласка, Як відрізнити ворожого дрона від вашого?

keyboard_arrow_up