Художник з Хмельницького створив портрети Залужного, Зеленського та Байдена (ФОТО)

Художник з Хмельницького створив портрети Залужного, Зеленського та Байдена (ФОТО)
Тут і далі усі портрети з сайту Укрінформ
  • Митець Олександр Канюка малює дуже реалістичні портрети. 

  • В його доробку є чотири чорно-білі портрети Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

  • А ще зображення Зеленського з Дудою, Бориса Джонсона, привида Києва, пса Патрона, відомих українців минулого та світових діячів.

Олександр Канюка — художник із Хмельницького. Він малює чорно-білі портрети відомих діячів минулого та сучасності. Про його творчість розповіли у матеріалі Укрінформ. Митець розпочав малювати з раннього дитинства. Згодом цікаве хоббі переросло в роботу. 

— Стиль моїх робіт – це графіка. Основний акцент я роблю на деталях – зморшках, порах шкіри, що мені дуже подобається. Загалом це можна назвати гіперреалізмом. Якщо зображення збільшити, то всі ці деталі добре помітні, — каже Олександр про свої роботи. 

Всі його картини чорно-білі. Вони намальовані на білому папері високої якості формату А3. Олександр використовує лише вугільний та графітовий олівці. Аби намалювати один портрет йде до 80 годин.

Відео дня

Олександр зображує відомих українців минулого та сучасності: Тараса Шевченка, Лесю Українку, Симона Петлюру, Степана Бандеру. Каже, особливо його надихає Головнокомандувач Збройних Сил Валерій Залужний. Олександр намалював аж 4 портрети українського генерала.

Також Канюка малює і закордонних лідерів, які підтримують Україну. Серед них — президент США Джозеф Байден, президент Польщі Анджей Дуда, колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, королева Єлизавета ІІ.

Є в його доробку й зображення символів війни – керамічний півник з Бородянки та пес Патрон. А ще — привид Києва. 

Аби переглянути всі портрети - гортайте вбік:

Але особливо Канюка любить малювати портрети гуцулів старшого віку. На них він відображує деталі їхніх облич та вбрання. Під час повномасштабної війни хмельничанин бере участь у благодійних аукціонах на підтримку ЗСУ та постраждалих від дій російських загарбників.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Богдан Хмель

    Це справжній художник!
  • Светлана Пестова

    Смотрю и не могу поверить, как реально выглядят все на портретах. Вот это художник!!!!!!! Хотелось бы сходить на выставку работ этого художника.

keyboard_arrow_up