Хмельничанка просить у мера створити притулок та кладовище для тварин

Хмельничанка просить у мера створити притулок та кладовище для тварин
Фото ілюстративне
  • Йдеться про місце для поховання домашніх та вуличних тварин або створення крематорію.

  • Також вона просить створити притулок та стерилізатор для вуличних тварин.

Днями на сайті звернень до місцевої влади у Хмельницькому з’явилося одразу дві петиції. Обидві створила Владислава Масік. І обидві стосуються тварин. Розповідаємо подробиці. 

Притулок та стерилізатор

В одній із петицій Владислава просить у міського голови створити притулок та стерилізатор для безпритульних тварин.

— Шановний, Олександре Сергійовичу. Всі небайдужі люди просять вашої допомоги, щоб запобігти розмноженню та смертності вуличних тварин. Просимо Вас, допомогти створити притулок та стерилізатор для вуличних тварин, задля запобігання їх смертності та поширенню хвороб, — йдеться у тексті звернення. 

Відео дня

Владислава Масік зазначає, що безпритульні тварини та волонтери страждають. Причиною є брак коштів та ресурсів, аби врятувати, лікувати та годувати всіх тварин. 

— В нас дуже плачевна ситуація з вуличними тваринами. Конче необхідний стерилізатор та місце для перетримки тваринок. Небайдужі люди будуть там працювати та займатись тваринами. Треба запобігти розповсюдженню цієї проблеми та розплідненню вуличних кішок та собак. Ховати їх немає де, — пише Владислава. 

Жінка створила петицію 9 жовтня. Станом на 12.00 10 жовтня її підписали 2 людини з 500 необхідних. До кінця збору підписів є ще 89 днів. Підтримати звернення можна за посиланням

Кладовище для тварин

У наступній петиції від авторки йдеться про створення кладовища домашніх тварин. Жінка просить у влади виділити для нього місце або створити крематорій.   

— Поховання без кладовища є проблемою для наших тварин. Дуже необхідно виділити місце для поховання домашніх та вуличних тварин. Це дасть змогу гідно поховати своїх улюбленців та уникнути незаконних поховань у інших місцях міста, — зазначає Владислава Масік. 

За її словами, хмельничанам немає де ховати тварин. Натомість викидати їх трупи на смітник чи ховати у непридатних для цього місцях, це не людяно та незаконно. 

— Повинно бути місце для поховання тварин. Якщо його немає, то ви тим самим спонукаєте людей чинити правопорушення на поховання тварин у неприпустимих для того місцях. Просимо вас прийняти міри по побудови кладовища для тварин. Або створити крематорій, щоб люди могли забирати прах своїх тварин. Безліч людей підтримає дане рішення та зможе законно ховати своїх тварин у відведеному місці для цього, — додає авторка. 

Станом на 12.00 10 жовтня цю петицію підписали 3 людини з 500 необхідних. До кінця збору підписів є ще 89 днів. Підтримати звернення можна за посиланням.

А що ви думаєте з цього приводу? Потрібні у місті притулок, стерилізатор та кладовище для домашніх і безпритульних тварин? Діліться своїми міркуваннями у коментарях.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (70)
  • Таня Прогожук

    Звичайно потрібно но з відповідальністю за них.
  • Оля Пахний-Кукурудзяк

    Підтримую.
  • Тетяна Полежаєва

    Підписала
  • Владимир Гаврищук

    Підтримую гуманну міссію!

keyboard_arrow_up