На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для диких тварин

На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для диких тварин
  • Мають розкласти більше 411 тисяч доз вакцини. 

  • Цю вакцину тварини мають з’їсти. 

Із вчорашнього дня на території області розпочали кампанію з імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Про це повідомили в управлінні Держпродспоживслужби. 

Такі шматочки вакцини тварини мають з’їсти. Всього запланували розкласти 411 тисяч доз вакцини. Нею планують охопити територію у 16,44 тисяч квадратних кілометрів. 

Розкладатимуть принади з вакциною за межами населених пунктів — на узліссях, узбіччях доріг, річок, сільськогосподарських угідь, у лісах. Для цього в області створили 252 бригади. Серед тих, хто розкладатиме приманку, входять представники управління Держпродспоживслужби, обласної державної лікарні ветеринарної медицини, органів місцевого самоврядування, лісового та мисливського господарства та користувачі мисливських угідь. Додамо, що до війни такі приманки розкидали з літаків. 

Відео дня
Довідка:
Пероральна вакцина – це принада, яка безпечна для людей та тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна. У середині желеподібна капсула з вакциною проти сказу. 

Мешканців області просять із порозумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин. При виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, а залишати привабливими для тварин. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Треба собаку відв'язати щоб побіг вакцинуватися.

keyboard_arrow_up