Хмельничанка скаржиться на кафе, яке забрало тротуар на проспекті Миру

Хмельничанка скаржиться на кафе, яке забрало тротуар на проспекті Миру
Тут і далі — фото хмельничанки
  • Заклад забрав пів метра тротуару, якого й так не вистачає.

  • Чиновники вважають, що це слід усунути, але нічого не міняється.

У мікрорайоні Виставка на перехресті Панаса Мирного й проспекту Миру є літній майданчик розташованого поряд кафе. Зі скаргою на нього до редакції vsim.ua звернулася місцева мешканка. Вона розповіла, що майданчик збудували близько семи років тому. Тоді ним зайняли частину тротуару, звузивши його приблизно на пів метра.

Тоді жінка звернулася до управління архітектури, а там відповіли, що це не заборонено. Зазначимо, що затвердженими 2019 року правилами зайняття літнім майданчиком тротуару не заборонене саме по собі. Але при цьому такий майданчик не повинен заважати руху пішоходів.

Саме на це й звернула увагу мешканка міста — тротуар саме в цьому місці досить вузький. Людям тут важко розминутися, особливо, приміром, з дитячим візочком. Ситуація ускладнюється тим, що напроти майданчика розташований пішохідний перехід. Тому люди в цьому місці не тільки ходять у різних напрямках, а й очікують на зелений сигнал світлофора.

Відео дня

У вересні минулого року хмельничанка звернулася до міськради з приводу ремонту тротуару і також згадала про літній майданчик, який зайняв його частину. В управлінні архітектури міськради на це дали відповідь, що власника майданчика письмово повідомлять про необхідність демонтажу частини, яка займає тротуар. Відповідний лист, датований 9 жовтня, хмельничанка надала редакції vsim.ua.

З того часу минуло майже пів року, а ситуація не змінилася. Мало того, майданчик почали закладати плиткою, включно з частиною тротуару. Через це хмельничан й вирішила звернутися до нашої редакції.

Літній майданчик будувався для ресторанного комплексу «Іріс». Нині на сайтах Карти Google та Топ-20 заклад позначений як закритий назавжди. В районі розташування комплексу є дві земельні ділянки площею 137 та 56 квадратних метрів. За даними сайту kadastr.live, вони є комунальною власністю, тобто розпоряджається ними міська рада. Обидві ділянки орендує Юрій Карелін.

Юрій Карелін зареєстрований у Хмельницькому як ФОП у серпні 1996 року. Його основним видом діяльності є надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Також він є директором ТОВ «Ірис». Також ім’я підприємця вказане серед засновників цієї фірми, а ще там є колишній міський голова Хмельницького Микола Приступа, а також хмельничани Володимир Приступа та Володимир Соловей.

Ще Юрій Карелін є керівником та власником приватного підприємства «Лишень», до того ж у минулому він був керівником вже припиненого приватного підприємства «Іріс і К». Такі дані є в аналітичній системі «YouControl».

Під час підготовки цього матеріалу журналіст vsim.ua намагався поспілкуватися з Юрієм Кареліним та керівництвом управління архітектури, однак з кількох спроб зв’язатися з ними не вдалося. Якщо ми отримаємо додаткову інформацію, то оновимо цей матеріал.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Оксана Боднарчук

    Ага,знесе!підкине кому там потрібно грошенят і все так і залишиться
  • Raisa Glebova

    У зв*язку з війною збільшилась кількість населення мікрорайону і там справді важко нормально розминутись тим більше в часи пік, а зимою взагалі одні незручності.
  • Рокі

    Де влада??? Я Вам розкажу Саша дрон він же мер. Піариться на дронах. Привертаючи увагу до міста. СБУ не бачить. А новачок як завжди йому й так нормально.
  • VITALIY ****

    Я по тому тротуарі тисячі раз проходив і ні разу мені не заважав не майданчик ні дерева,навіть уваги не звернув на них.

    Марина Вікторівна reply VITALIY ****

    Там коляскою проїхати вашко приходится обїджати бо не зручно і на світлофор там черга постійно

keyboard_arrow_up