Хмельниччина готова до опалювального сезону на 60%, — ОДА

Хмельниччина готова до опалювального сезону на 60%, — ОДА
Фото з сайту Хмельницької ОДА

Дізнавайтеся що саме встигли зробити до початку опалювального сезону в області та в яких об'ємах.

Зима близько. Ще ніколи для хмельничан ці слова з популярного британського телесеріалу не звучали так актуально. В обласній військовій адміністрації кажуть, що цьогоріч опалювальний сезон в умовах війни потребує особливої та оперативної підготовки.

— За прогнозами експертів, нас очікує один із найскладніших опалювальних сезонів за всю історію незалежності. Тому сьогодні обласна влада, керівники громад та усі відповідні служби мають працювати як одне ціле, аби область була з теплом, а уся інфраструктура належним чином працювала під час зими, – зазначив заступник голови ОДА Сергій Ткачук. 

Відтак, в адміністрації розповіли що станом на 1 серпня область готова до зими на 57,9%. Що вже встигли зробити та в яких масштабах? В ОДА провели нараду та відзвітували про результати. Наводять дані з усієї області. 

Відео дня

Зокрема, до зими підготували: 

Відремонтували та замінили:

Підготували 15 із 21 (71,4%) водопровідних та 17 із 27 (63,0%) каналізаційних очисних споруд, 250 із 404 (61,9%) артезіанських свердловин.

Для мешканців житлових будівель:

Як підготували до зими заклади соціальної сфери? На початок серпня готові 894 із 1371 (65,0%) наявних в області. У тому числі:

Що з дорогами? В ОДА кажуть, провели ремонт дорожнього покриття на вулицях та комунальних дорогах загальною площею 268,7 із 628,3 тис.м2 (42,8%). Відтак до осінньо-зимового сезону:

Нагадаємо, цьогорічний опалювальний сезон має пройти без підвищення тарифів на тепло та гарячу воду. Таким було рішення Уряду, пов'язане з воєнними діями в країні. Нагадаємо, впродовж дії воєнного стану та шести місяців після його закінчення в Україні запроваджено мораторій на підвищення тарифів на тепло та гарячу воду для всіх категорій споживачів.

Також на час війни Верховна Рада заборонила стягувати з користувачів борги за комуналку. Це стосується лише фізичних осіб. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Вілля Ковш

    Тільки би закінчилась війна...
  • Люда Лутковська

    Грітись будуть ,,великі люди'',а в простих і в мирні роки погано гріли батареї,так що нам простим смертним не привикати до сенсацій зимових,правила ставить мєсна влада,а війна все спише і народ зБожою допомогою переживе.нас багато ,нас не подолати!
  • Людмила Нагаєвська

    Дай Бог миру,а зиму маємо пережити,маємо триматися,як наші Захисники дають нам зустріти ранок.
  • Vladimir Zislis

    Так, у  приватному шлунку..

keyboard_arrow_up