Хмельницьким спецпризначенцям придбали безпілотник за 100 тисяч гривень

Хмельницьким спецпризначенцям придбали безпілотник за 100 тисяч гривень

Пристрій потрібен бійцям для розвідувальних робіт у зоні проведення антитерористичної операції, зокрема й під час бойових операцій.

Вчора, 25 травня, голова обласної ради Михайло Загородний разом із волонтерами передав військовослужбовцям однієї з військових частин міста безпілотний літальний апарат. Про це повідомляють у прес-службі Хмельницької обласної ради.

Кошти на «шпигунський» пристрій збирали волонтери благодійної організації «Хмельницький обласний фонд «Вікторія». До закупівлі безпілотного літального апарата долучились і підприємці, і влада. 

Загальна вартість унікальної розвідувальної техніки сягає майже 100 тисяч гривень. Аналогічний апарат західного виробництва коштує 15 тисяч євро, але зібраний у Хмельницькому за технічними показниками, за словами військовослужбовців, навіть кращий у застосуванні. 

Відео дня

"Сконструював безпілотний літальний апарат мешканець обласного центру Сергій Ледюк, за словами якого пристрій може літати в дощ і вітер, що робить проект кращим з того, що маємо на сьогоднішній день. При правильній експлуатації пристрій успішно працюватиме багато років." - йдеться у повідомленні. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 На "щиті" повернулись семеро захисників з Хмельниччини. Хто вони 20:35 Де не буде світла у Хмельницькому 15 травня (АДРЕСИ) 20:01 Голівудські зірки з українським корінням: дізналися, хто з Хмельниччини 19:41 Де вигідніше у Хмельницькому: порівняли ціни на курятину photo_camera Від читача 20:28 У Хмельницькому до Дня Вишиванки влаштують святковий велопробіг у вишитих сорочках 19:07 На водосховищі Хмельницької АЕС спеціалісти зафіксували мор риби (ФОТО) 18:35 «Маємо право на освіту»: мітинг проти скорочення Хмельницького обласного ліцею photo_camera 17:59 З торговельного центру у Хмельницькому зникло майно: затримали підозрюваного 17:25 Де контролюють швидкість на Хмельниччині. Карта «TruCam» та «Каскад» 16:40 П’яні за кермом: скільки нетверезих водіїв за тиждень спіймали хмельницькі патрульні 15:51 Мешканка Шепетівщини відмовлялася від опікунства на користь онука: що вирішив суд 15:06 Жителя Хмельниччини взяли під варту за викрадення автівок на Рівненщині 14:28 Попрощались з 29-річним військовим Артемом Кушнером. Без тата залишилось двоє доньок photo_camera 13:59 Хмельничанка, яка продавала дитячий візок, втратила більше 30 тисяч 13:18 «Втрамбувались» у три яруси: житель Хмельниччини та інші «пасажири» намагалися перетнути кордон 12:40 Хмельничан запрошують на екскурсію в криївку photo_camera 12:05 У пожежах на Хмельниччині виявили двох загиблих play_circle_filled photo_camera 11:51 Донорство у вишиванках: хмельничан кличуть долучитися до акції 11:24 У Хмельницькому та Кам'янці терміново потрібна донорська кров 10:05 Хмельницька міськрада здає в оренду 12 земельних ділянок. Де та за скільки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up