Хмельницький готовий взяти мільйонний кредит на будівництво сміттєпереробного заводу

Хмельницький готовий взяти мільйонний кредит на будівництво сміттєпереробного заводу
Фото ДСНС в Хмельницькій області.
  • В міськраді знову заговорили про сміття.

  • Оголосили тендер на виготовлення документації, думають, де взяти кошти на будівництво.

  • Міський голова каже, що скоріше всього братимуть кредити.

Про сміттєпереробний завод у Хмельницькому говорять уже не перший рік. Далі розмов справа не доходила. Окрім зустрічей із потенційними інвесторами і чергових обіцянок з уст посадовців, нічого конкретного не відбувалося.

Схоже, що справа зрушила з місця. Принаймні, про це говорять у міській раді. Кажуть, що увесь минулий рік на сміттєзвалищі стояли ваги. Виміряли, скільки відходів за рік викидають хмельничани. За словами міського голови – це 95-96 тисяч тонн на рік. Тому попередньо комплекс має бути розрахований на вагу до 100 тисяч тон в рік. Та до будівництва ще далеко. Для цього мають виготовити масу документації, провести тендери й знайти кошти.

Зібравши дані про хмельницьке сміття у 2017-ому, міськрада оголосила тендер на  виготовлення техніко-економічного обґрунтування на будівництво переробного комплексу. Вона має визначити його концепцію та вартість будівництва. В міськраді планують витратити на виготовлення документації  до 500 000 гривень. Не виключають, що обійдеться дешевше, тому очікують на велику кількість пропозицій. Прийматимуть їх протягом 70 днів. Договір планують заключити до 25 квітня. Виготовити техніко-економічне обґрунтування мають до 10 липня.

Відео дня

Наступним етапом має стати виготовлення проектно-кошторисної документації. Далі – обрання підрядника, який збудує комплекс. Ну і саме будівництво. Але його, звісно, не буде без фінансування. Про вартість в міськраді поки не говорять. Кажуть, що назвати суму зможуть в липні. Раніше міський голова припускав, що усе може обійтися в 35-37 мільйонів євро.

В міському бюджеті коштів на будівництво сміттєпереробного комплексу немає. Де шукатимуть кошти, розповів мер Хмельницького Олександр Симчишин.

  • Ми поки що не говоримо про інвесторів. Ми працюємо з кредиторами. З європейськими кредиторами. Це і європейський банк реконструкції та розвитку. Це українські державні банки, з якими ми також ведемо перемовини. Ми навіть розуміємо, і це теж кредитори кажуть, що не буде однієї структури, яка дасть отакий великий кредит. Це буде кілька, однозначно, кредиторів, кілька структур. І кожен з них якусь визначену суму кредиту дасть. Це процес перемовин і тут дуже ще рано говорити. Це дуже тонка річ, - каже Олександр Симчишин. – Там, де я був учасником переговорів, деякі міста говорили, що прийде якийсь інвестор, вкладе 50 мільйонів євро і побудує якесь підприємство, яке буде приносити золоті злитки. Так не буває і так бути не може. Жодного серйозного інвестора ми не зустрічали. В основному це були посередники посередників. Серйозні структури готові кредитувати. Під низький відсоток на термін від 5 до 10 років.

Визначилися в міськраді і з можливими варіантами розміщення сміттєпереробного заводу. Та поки про ці місця говорити не хочуть. Кажуть, що це буде територія міста або передмістя.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Adrian Bayford

    Здрастуйте

    Вам потрібна позика. Ми пропонуємо кредит на 2% процентної ставки, цікава сторона повинна зв'язатися з нами для отримання додаткової інформації ([email protected]).

  • Mohammad Gandi

    Привіт всім,

    Я пан Мохаммад Ганді - кредитор приватної позики, який дає можливість отримати всі види кредиту. Вам потрібна термінова позика, щоб погасити ваші борги, або вам потрібна капітальна позика для покращення вашого бізнесу? Вас відкидали банки та інші фінансові агенції? Вам потрібна консолідація чи іпотечний кредит? Ми позичаємо гроші людям, які потребують фінансову допомогу, які мають поганий кредит або які потребують грошей для оплати рахунків та інвестування в бізнес за низькою процентною ставкою 2% на чітких та зрозумілих умовах. 100% гарантовано.



    Надішліть нам електронного листа на адресу: ([email protected]), щоб подати заявку

  • Маша Кучеренко

    Це було б чудово якщо б побудували цей завод!!! Це додаткові кошти для бюджету міста і чистота..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up