На сміттєпереробний завод у Хмельницькому потрібно близько 30 мільйонів євро

На сміттєпереробний завод у Хмельницькому потрібно  близько 30 мільйонів євро
Інвестувати кошти у прибутковий та необхідний для міста проект готові поляки. Про його перспективи та місце побудови вони говорили із міською владою на зустрічі у Хмельницькому.

Про необхідність сміттєпереробного заводу говорять давно. Особливо активно про нього згадують перед виборами різні політсили та кандидати на посаду міського голови. І тягнеться цей процес ще з 2006 року. Та далі пустих балачок поки не заходило. І ось зараз, схоже, справа зрушила із мертвої точки.

Діалог з польською стороною розпочали ще коли Костянтин Чрнилевський виконував обов’язки міського голови. Його заступник відвідував завод компанії «CONTROL PROCESS» у Польщі. Її інформація про побачене спонукала новообраного мера міста ініціювати зустріч із потенційними інвесторами, про яких Олександр Симчишин уже розповідав у інтерв’ю «ВСІМ».

- Хмельницькому сміттєзвалищу майже 60 років і йому давно пора на пенсію. Ми налаштовані на те, щоб зрушити питання з місця. Умови, які пропонує нам польська сторона, цікаві для Хмельницького. Зробимо усе, щоб уникнути корупційних та бюрократичних складових, - заявив міський голова Олександр Симчишин.

Відео дня

Власник «CONTROL PROCESS» Томаш Вятр бачить перспективи і необхідність відкриття сміттєпереробного заводу в Україні.

- Технологія, яку ми використовуємо, дозволяє не лише вирішувати проблемо із сміттям і його переробкою, а й заробляти. Польща уже має чималий досвід у сміттєпереробці. Із ним ми готові поділитися з Україною, де кількість відходів постійно збільшується. Тому відкриття такого заводу є не лише прибутковою справою, а й необхідністю, - зазначив Томаш Вятр.

Поляки заявили, що завдяки відкриттю сміттєперобного в Хмельницькому з’являться додаткових 100-150 робочих місць. Їх кількість може зрости в разі необхідності збільшення потужностей заводу.

Для запуску заводу потрібно близько 30 мільйонів інвестицій. Так вважає керівник Нацпроекту «Чисте місто» Іван Олексієвець. Розповів він і про переваги відкриття заводу у Хмельницькому та його вартість. Він вважає, що для його запуску необхідно близько 30 мільйонів євро. За його словами місто має перевагу над іншими регіонами тому, що у нього під боком є готовий споживач кінцевого продукту - Кам’янець-Поідльський цементний завод. Його представники уже заявили, що готові купувати усі 50-60 тонн альтернативного палива, яке в перспективі може вироблятися із переробленого сміття. Ще однією перевагою, за словами Олексієвця, є те, що Хмельницький більше ніж інші готове до реалізації цього проекту. Необхідну земельну ділянку площею близько 5-6 гектарів уже придивилися в районі діючого сміттєзвалища.

Читайте такожНа Хмельниччині переповнені полігони з відходами, 7 з них - у критичному стані

Хто і як має прибирати Хмельницький

Хмельницький «насмічує» за день 500 тонн

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    ЧЕРНИЛЕВСКОМУ РЕСПЕКТ И УВАЖУХА !!!!
  • PAL

    Старо придание, и верится с трудом.  С начала деньги , а вот завод уже потом.
  • Ігор Воронюк

    З новим молодим головою міста все в Хмельницькому почне ставати на потрібні громаді і громадянам місця. Щоб тільки місцеві князьки типу кольгоферів, герег іт.п. не заважали своїми інтересами.

    Анонім reply Ігор Воронюк

    Хотілося би. Але не віриться. Як приклад- свободівець Гончар прокрутивши схему, отримав за копійки гарну ділянку, на якій будується Резиденція 2. Місто жодної копійки не отримало.

    Анонім reply Анонім

    То чого ж він не платить, треба щоб заплатив, він же тим, що не платить податки Свободу компроментує, він що не розуміє цього.
  • Serg

    Ну так завтра засідання міськвиконкому. Готуємо рішення, голосуємо, приймаємо, працюємо. Чого тягнути кота за яйки? Раз- раз і все. Чим довше мусолять цю справу чим кращі щляхи знайдуться для відмивання коштів. Якщо поляки говтові - давайте. А якщо ми не готові - нема чого голови крутити тим полякам
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up