“Він дуже спішив жити”. Історія загиблого 28-річного розвідника Олександра Логвіна

“Він дуже спішив жити”. Історія загиблого 28-річного розвідника Олександра Логвіна
  • Він закінчував аспірантуру і мав продовжити династію викладачів, а після війни - одружитись. 
  • Життя 28-річного Олександра Логвіна обірвалось у боях на Донеччині. 
  • Його загибель стала страшною втратою для сім’ї. Історією воїна поділилась його бабуся. 

Безліч чорно-білих фото зі стрічкою, а на них - усміхнений Олександр Логвін. Йому залишиться 28. Кам’янчанин був розвідником, хоробрим воїном і вірним присязі солдатом. Друзі і близькі поширюють його світлини і досі не можуть повірити у втрату. 

Захисник загинув 7 січня в результаті мінометного обстрілу на Донеччині. Розповідаємо історію життя воїна з Кам’янця-Подільського.

Пішов попри проблеми зі здоров’ям

Олександр Логвін закінчив економічний факультет Кам’янець-Подільського національного університету імені Огієнка. Завершував останній курс аспірантури і мав проходити попередній захист дисертації. Здавалося б, життя розплановане наперед. Хлопець мав продовжити династію Баженових і Задорожнюків, які багато років віддали науковій роботі та викладанню у виші. В університеті працюють його мама, вітчим, бабуся, а дідусь Лев Баженов був відомим істориком і краєзнавцем. 

Відео дня

Олександр планував відкрити також туристичну фірму. Бабуся Стефанія Едуардівна поділилась із журналісткою vsim.ua, онук пішов воювати навіть попри те, що мав проблеми зі здоров’ям і був звільнений від армії. 

  • Він був дуже добрий, порядний, веселий. Знаєте, він дуже любив життя, спішив жити. Олександр навчався на останньому курсі аспірантури. Мав проходити попередній захист дисертації. Його мобілізували, а він навіть не сказав, що на стаціонарі вчиться. Не сказав, що йому протипоказана армія, бо мав проблеми зі здоров’ям. Він хотів йти захищати Україну - він був патріотом. Хоча знав, що може не повернутись. Він планував одружитись після повернення, створити туристичну фірму. Сказав, що це все буде після, а зараз я йду,  - каже Стефанія Баженова. 
Фото, надані бабусею Стефанією 

Жінка також додає, що Олександр мав можливість залишитись у навчальному центрі й бути інструктором. Але відмовився. Спочатку планував служити у військах особливого призначення, але не пройшов за станом здоров’я. Відтак став розвідником десантно-штурмових військ. 

Пішов туди, де найважче

Рідні розповідають, Саша був там, де найгарячіше. Неодноразово близькі намагались відмовити його, але той не слухав. Відтак свідомо пішов туди, де найважче. Аби мама і бабуся не хвилювались, кидав лаконічний “+”. Мовляв, живий і все добре.

  • Він служив розвідником-навідником. Тобто, він весь час був “за нулем” - наводив вогонь наших артилеристів. Воював у Соледарі.  Двічі був у дуже складних ситуаціях. На третій раз він не вижив... Під час розмови він завжди мені казав “бабуся, ти мене не підведи. Я повернусь і вже будемо разом". Коли він приїздив на кілька днів, то він хотів зі всіма зустрітись. Друзі його дуже любили, бо він завжди був готовий прийти на допомогу, кожного жалів”…, - говорить бабуся захисника. 

Також пані Стефанія розповіла, що онук дуже любив собак. Одну з них, дівчинку, “усиновив” на фронті. Рідні мають надію, що їм передадуть чотирилапу, в пам’ять про їхнього Сашка. 

Що пишуть про Олександра знайомі і друзі?

Трагічну звістку про загибель їхнього випускника повідомили в КПНУ імені Івана Огієнка. 

  • Сумна звістка сколихнула академічну спільноту Огієнкового університету та всю громаду міста.У війні з агресором загинув аспірант кафедри економіки підприємства нашого університету Олександр Логвін. Вічна пам'ять Захиснику України! Щирі співчуття родинам Задорожнюків і Баженових, - написав ректор Сергій Копилов. 

Також загибель прокоментувала активісти ВГО “Солідарна Молодь”, в числі яких був і Олександр. 

  • "Олександр служив розвідником у Десантно-штурмових військах. 24 числа, не задумуючись, вступив до лав ЗСУ. З 2020 року Олександр був активним членом "Солідарна Молодь" та "Європейська Солідарність", душею компанії", – йдеться у повідомленні. 

Кам’янчанка Наталія Руда поділилась, Олександр був найкращим другом її сина. 

  • Був дуже щирим, добрим, розумним, веселим, завжди приходив на допомогу. Ніколи нікому не відказував в любих питаннях. Ми дуже його любимо, він як наша дитина. Дуже сумуємо і дуже боляче, що ця клята війна забирає наших дітей…

Невдовзі Герой назавжди повернеться додому. Кам’янець зустрічатиме тіло Олександра Логвіна 13 січня. Дату і час прощання обіцяють повідомити згодом. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (48)
  • Олена Атаманська

    Великий жаль.
  • Лина Селиманович

    Вічна і Світла пам'ять Герою України.
  • Тетяна Тарнавська

    Вічна та світла пам'ять Героям, які загинули за Україну. Щирі співчуття рідним.
  • Ірина Красовська

    Вічна світла пам'ять ГЕРОЮ!!! Доземний уклін і шана... Щирі співчуття рідним...

keyboard_arrow_up