Хмельницький прикордонник, звільнений з російського полону, приїхав на військову присягу сина (ВІДЕО)

Хмельницький прикордонник, звільнений з російського полону, приїхав на військову присягу сина (ВІДЕО)
Скрін з відео ДПСУ
  • Ігор Кучер — один із 9 прикордонників, яких звільнили з рашистського полону 21 вересня. 

  • Його син також вирішив стати офіцером і вступив до академії прикордонних військ у Хмельницькому.

  • Юнак і не сподівався побачити батька, та той зробив йому сюрприз і прибув на присягу.

  • Дивіться зворушливе відео зустрічі батька та сина. 

Минулої суботи, 24 вересня, першокурсники Національної академії Державної прикордонної служби склали військову присягу. Майбутні офіцери-прикордонники присягнули сумлінно і чесно виконувати військовий обов'язок, обороняти Україну, захищати її суверенітет, територіальну цілісність і недоторканність. 

Фото зі сторінки Національної академії прикордонних військ імені Богдана Хмельницького

Цьогорічна військова присяга у академії прикордонних військ імені Богдана Хмельницького стала важливою подією для курсантів та їхніх батьків, адже рішення стати офіцером у такий непростий для країни час може прийняти не кожен. Один із майбутніх прикордонників — курсант Кучер — вступив до академії за батьковим прикладом. Його тато стояв на захисті Маріуполя та потрапив до російського полону. 

Як і батько, курсант Кучер присягнув на вірність українському народові. Про те, що на цю подію зможе приїхати тато, щойно визволений з російського полону, хлопець і гадки не мав. Звільнений прикордонник Ігор Кучер приїхав привітати сина прямо до академії.

Відео дня

У Держприкордонній службі показали відео, як відбулась їхня зустріч:

В коментарях хмельничани радіють зустрічі та стверджують, що не могли стримати сліз:

Довідка:
Уперше ритуал складання військової присяги на вірність Україні був проведений Легіоном січових стрільців 3 вересня 1915 року. В стінах Національної академії Держприкордонслужби України цей військовий ритуал вперше відбувся у 1993 році. Це важлива подія для кожного військового. 

До слова, 21 вересня з рашистського полону повернулося 215 захисників та захисниць України. Їх обміняли на 50-х росіян та Віктора Медведчука. З них 8 захисників та 1 захисниця повернуться на Хмельниччину. Вони боронили Маріуполь та «Азовсталь» та стали символом незламності.

Серед звільнених було 9 прикордонників. Лікарі вже оглянули хлопців, кажуть в ДПСУ. Їх фізичний та психологічний стан здоров’я важкий. А кожний випадок підтверджує, що умови, в яких рф утримує наших військовополонених, жахливі й нелюдські.

Фото: ДПСУ

Зараз бійці за кошти держави проходять реабілітацію та відновлення. Вони забезпечені одягом, необхідними речами  й засобами зв’язку. Окрім цього, проводиться робота над відновленням їхніх документів та отриманням відповідних коштів.

Нагадаємо, дружина військовця Богдана Годованюка, який був у полоні, навіть не здогадувалася, що невдовзі побачить чоловіка. Того вечора, 21 вересня, вона була шокована телефонною розмовою. Детальніше про це читайте в матеріалі “Привіт, я в Україні”: дружина звільненого з полону “азовця” Надія Годованюк розповіла про розмову з чоловіком

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Natalia Samchuk

    слава богу живий дякую всевишньому
  • Каправчук Ольга

    Слава Господу
  • Виктор Терентьев

    Відмінно... зрадники герої, що здалися в полон, тільки в Україні може таке бути. Загинуло вже понад 100 000 солдатів ЗСУ, а герої ті хто здалися в полон.
  • Елена Сабадаш

    До сліз..... Божих вам благословеннь!!!!!....

keyboard_arrow_up