Хмельницький та Давидківці хочуть об’єднати в територіальну громаду (ОБГОВОРЕННЯ)

Хмельницький та Давидківці хочуть об’єднати в територіальну громаду  (ОБГОВОРЕННЯ)
Хмельницька міська та Давидковецька сільська ради
  • Очільники обох населених пунктів ідею підтримують.

  • Зараз у Хмельницькій міськраді збирають думки хмельничан.

  • А що про це думаєте ви?

Хмельницький може створити об’єднану територіальну громаду, до якої увійде село Давидківці. За словами сільського голови Олександра Ланкевича, ініціаторами об’єднання є депутати Давидковецької сільської ради. Підняли це питання ще минулого року. Згідно з перспективним планом формування ОТГ, Давидківці мали належати до Копистинської ОТГ. Власну тергромаду з центром у Давидківцях створити не можуть, оскільки дехто з можливих сіл-учасників таку ініціативу не підтримав. Олександр Ланкевич розповідає, чому саме Хмельницький обрали для формування ОТГ. За його словами, чимало мешканців села працює у Хмельницькому. Також у місті навчається багато дітей, і дістатися до нього простіше, аніж до Копистина.

За словами секретаря Хмельницької міської ради Михайла Кривака, процес створення ОТГ з Давидківцями може зайняти три—чотири місяці. Аби з’явилася тергромада, потрібне рішення трьох рад — Хмельницької міської, Давидковецької сільської та Хмельницької обласної. Чи долучаться до ОТГ інші населені пункти, поки невідомо. 

Наразі цікавляться думкою хмельничан. Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин розпорядився почати консультації з громадськістю щодо цього питання. Відповідний документ з’явився на сайті міськради вчора, 18 вересня. Також на сайті вже повідомляють про початок електронних консультацій. Хмельничани можуть відправити свої пропозиції та зауваження за допомогою електронного порталу. Триватиме обговорення до 16 жовтня.

Відео дня

У повідомленні про початок консультацій сказано, що створення ОТГ сприятиме розвитку інфраструктури, ефективному функціонуванню закладів для надання соціальних та адміністративних послуг, підтримці підприємництва, покращенню добробуту населення. Також зазначається, що на межі між Хмельницьким та Давидківцями заплановане створення індустріального парку «Хмельницький». Його робота потребуватиме залучення мешканців Хмельницького та прилеглих населених пунктів, зокрема Давидківців.

Як ви вважаєте, чи варто Хмельницькому створювати об’єднану територіальну громаду з Давидківцями? Чи буде таке рішення вигідним для обох населених пунктів? Пишіть у коментарях.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Мастер Автополив

    Бгг, а потом эти новосделаные "горожане" будут ныть, что им транспорт туда придумай. Цивилизацию им придумай. А логика проста, мне как и тысячам горожан их гребеня не интересны от слова совсем. Они будут налогов платить копейку, а требовать на 5 рублей.
    Посилання на джерело: https://vsim.ua/Podii/hmelnitskiy-ta-davidkivtsi-hochut-obednati-v-teritorialnu-gromadu-obgo-10942898.html

  • Мастер Автополив

    Бгг, а потом эти новосделаные "горожане" будут ныть, что им транспорт туда придумай. Цивилизацию им придумай. А логика проста, мне как и тысячам горожан их гребеня не интересны от слова совсем. Они будут налогов платить копейку, а требовать на 5 рублей.
  • Оксана

    І ми жителі села Давидковець будемо насолоджуватися "ароматами" сміттєпереробного заводу і насолоджуватися краєвидами кладовища, яке зроблять на наших землях. Браво) Депутати і керівництво села) Я категорично проти.  А так як земель вільних в Давидківцях уже немає, то будуть добровільно-примусово викупляти за копійки для цього землі
  • Павло

    І зробити ще одне сміттєзвалище
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть Від читача 15:12 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 у Хмельницькому 20:45 Зменшилась кількість скарг: Симчишин підбив підсумки опалювального сезону у Хмельницькому 20:02 Комендантська година у Великодню ніч: чи будуть діяти обмеження на Хмельниччині 19:19 Як працюватиме пошта на Великдень на Хмельниччині: графік роботи 18:32 У Хмельницькому відзначили прикордонників з нагоди професійного свята 17:44 Хлопець, який вкрав 20 тисяч доларів у пенсіонерки, оскаржував вирок: що вирішили 16:58 Які вироки отримують члени ВЛК та МСЕК, яких спіймали на хабарництві 16:25 У Хмельницькому відбудуться великодні майстер-класи: коли і де 15:38 «Підвищення радіаційного фону»: в «Енергоатомі» спростували інформацію 15:07 Ціни на яйця: за скільки продають у Хмельницькому перед Великоднем photo_camera 14:32 Викрав людину і вимагав 150 тисяч доларів: засудили жителя Хмельниччини 14:01 На Хмельниччині до реєстру корупціонерів потрапили 104 особи. Деталі 13:19 У Хмельницькому і в Городку стались ДТП: є постраждалі 12:25 На Юності сталася ДТП з тролейбусом (ФОТО) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up