«Хмельницькобленерго» позапланово перевірять через недотримання графіків вимкнення

«Хмельницькобленерго» позапланово перевірять через недотримання графіків вимкнення
фото зі сторінки «Хмельницькобленерго»
  • Підставою стало звернення одного зі споживачів.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, здійснить позапланові виїзні перевірки 9 обленерго. Відповідне рішення ухвалили під час засідання 27 грудня.

«Підставою для проведення перевірок стали обґрунтовані звернення побутових споживачів про недотримання операторами систем розподілу (ОСР) графіків відключень від електропостачання», - наголошують у НКРЕКП.

Серед тих, на кого поскаржилися, і «Хмельницькобленерго». Звернення наразі надійшло тільки від одного споживача, але і цього виявилося достатнім для позапланової перевірки комісії.

Відео дня

Скарги також надійшли на

  • АТ «Вінницяобленерго» - від 1 споживача;
  • АТ «ДТЕК Одеські електромережі» - від 1 споживача;
  • ПРАТ «Закарпаттяобленерго» - від 2 споживачів;
  • ВАТ «Тернопільобленерго» - від 2 споживачів;
  • ПРАТ «Львівобленерго» - від 2 споживачів;
  • ПРАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі» - від 2 споживачів
  • АТ «Полтаваобленерго» - від 2 споживачів;
  • ПРАТ «ДТЕК Київські електромережі» - від 4 споживачів.

Звернення споживачів електроенергії зазвичай стосуються:

  • нерівномірного (несправедливого) розподілу обленерго участі споживачів у заходах з розвантаження енергосистеми (графіках відключення). Зокрема, споживачі вказують, що ОСР відключають певні об’єкти постійно та на тривалий час, а певні об’єкти - на значно менш тривалий час або взагалі не відключають;
  • неповідомлення ОСР споживачів про перерви в електропостачанні. Зокрема споживачі вказують на відсутність або неактуальність інформації про перерви в електропостачанні на веб-сайтах операторів систем розподілу.

«Відповідно до вимог законодавства при застосуванні аварійного розвантаження ОСР не повинен допускати дискримінацію між користувачами та має забезпечувати максимально можливий рівномірний розподіл обсягів зниження споживання між споживачами», - наголошують в НКРЕКП.

У діях дев’яти водоканалів, у яких буде здійснено позапланову перевірку, комісія, зважаючи на звернення споживвачів, вбачає ознаки порушення вимог Закону України «Про ринок електричної енергії», Кодексу систем розподілу та недотримання Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

Нагадаємо, днями про перевірку «Хмельницькобленерго» та низки інших обленерго через численні звернення споживачів щодо нерівномірних та несправедливих графіків відключення електроенергії та неналежного інформування про перерви в електропостачанні інформували в  Міністерстві енергетики України.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up