Із пожежі в центрі Хмельницького врятували 5 людей (ФОТО)

Із пожежі в центрі Хмельницького врятували 5 людей (ФОТО)
Тут і далі фото ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • Загорівся будинок на вулиці Свободи.

  • Задимлення було досить щільним. 

  • Людей вивели з приміщення та надали першу допомогу. 

Зимовий ранок середи, 21 грудня, для п’ятьох хмельничан міг завершитися фатально. У центрі Хмельницького на вулиці Свободи загорівся житловий будинок. Про це повідомляють в управлінні з надзвичайних ситуацій. 

Хмельничани викликали пожежників, аби загасити полум’я. На виклик прибули вогнеборці 1-ої державної пожежно-рятувальної частини. На фото видно, що зайнявся дім по Свободи, на відрізку між вулицями Подільська та Шевченка. 

Надзвичайники кажуть, коли вони прибули, вогонь не встиг охопити весь приватний будинок, проте задимлення вже було досить щільне. Рятувальники вивели з будівлі п'ятьох людей та надали їм першу допомогу.

Відео дня

Пожежу вдалося вчасно загасити. Причини займання наразі встановлюються.

Нагадаємо, це вже 14-та пожежа в області за останні 2 доби. Так, 19 грудня трапилось 8 займань, ще 7 — з 20 на 21 грудня. Під час цих пожеж знайшли тіла двох людей. Детальніше про це читайте в матеріалі Під час пожежі, яка сталась через перевантаження електромережі, загинула жінка (ФОТО).

Надзвичайники додають, що все більше людей останнім часом нехтують правилами безпеки під час обігріву власних помешкань. Часто трапляються загоряння і через проблеми з електрикою.

— Шановні громадяни, служба порятунку Хмельниччини звертається до вас із проханням бути обережними та відповідальними з вогнем у побуті, стежте за справністю печей та обігрівачів, не перенавантажуйте електромережу та, ні в якому разі, не паліть у ліжку! Пам'ятайте, що дотримання правил пожежної безпеки – це найдієвіший метод вберегтися від лиха, — закликають рятувальники.

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Свічки

Газовий туристичний пальник

Пічне опалення

Генератори

А ви дотримуєтесь правил пожежної безпеки?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач95

    То вже не перша пожежа останім часом на тому куточку!
    Ласий шматок в самому центрі міста,мабуть вже з'явився забудовник,а люди як "кістка в горлі"

keyboard_arrow_up