Коли хмельничан одружуватимуть "за добу"

Коли хмельничан одружуватимуть "за добу"
  • Кабінет міністрів поширив пілотний проект спрощеної реєстрації шлюбу в скорочений термін.
  • До списку увійшов Хмельницький.
  • Для церемоній розроблятимуть програму і визначатимуть місця.

Перелік міст, де можна швидко одружитися, поповнився ще на 20 населених пунктів. Сюди увійшов і Хмельницький. Таку ініціативу Мін’юсту підтримав Кабмін. 

Нагадаємо, що раніше послуга з реєстрації шлюбу в скорочений термін діяла в 20 населених пунктах. У лютому пілотний проект стартував в Кам'янці. «Шлюб за добу» дає можливість упродовж 24 годин узаконити стосунки. Даним сервісом з моменту запуску, а це 29 липня 2016 року, скористалося 5 630 пар.

Шукатимуть місця і розроблятимуть програму 

Відео дня

Журналісти vsim.ua дізналися в міському РАЦСі, що поки одружитися в місті за добу не можна. Аби пари могли укласти шлюб в один день необхідно розробити процедуру одруження. 

- Ми ще не знаємо, коли в нашому місті стане можливим одруження за добу. Чи це буде вже в кінці квітня чи в травні, - пояснює vsim.ua заступник начальника РАЦСу Тетяна Доброріз. - Поки немає процедури. Треба ж з міськими органами влади вибрати приміщення, де все відбуватиметься, створити наказ. Одружувати за добу буде не наш відділ, а окреме підприємство. Його адреса буде на сайті головного управління юстиції і одружитися за один день можна буде там. 

Альтернатива у Кам'янці 

Поки ж охочі взяти шлюб в скорочені строки можуть зробити це в Кам'янці-Подільському. На сайті Мін'юсту зазначено 4 місця, де закохані можуть узаконити свої стосунки. На вибір - галерея мистецтв, міська ратуша, стара фортеця та туристично-інформаційний центр Кам'янця. 

Контактні телефони для запису на реєстрацію та консультацій:
(03849) 2-55-33, 0676701268

Які документи потрібно: 
- паспорт 
документи про сплату державного мита та про сплату платних послуг
- при необхідності документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним.
 
Скільки це коштує 
Від 1000 гривень (проста церемонія без урочистостей) до 1600 гривень ( у Ратуші, або галереї мистецтв, або фортеці) 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:59 За вбивство власного чоловіка жителька Хмельниччини отримала вирок 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up