На весілля до фортеці: хмельничан можуть одружити у Кам’янці за один день

На весілля до фортеці: хмельничан можуть одружити у Кам’янці за один день
  • Одружитись можна за одну добу. Щоправда, поки лише у Кам’янці
  • Наречені зможуть обрати локацію, яка найбільш до вподоби – фортецю, галерею мистецтв або ратушу
  • Запрацює послуга у День всіх закоханих. Скільки буде коштувати і що для цього потрібно, з’ясовували журналісти vsim.ua.

 

Пілотний проект Мін'юсту «Шлюб за добу» вже запрацював у 14 містах. За кілька місяців побралось більше 3,5 тисяч. Швидко і зручно одружитись можна буде і в Кам’янці-Подільському. Послуга запрацює 14 лютого – у символічну дату для всіх закоханих пар. 

У фортеці чи на повітряній кулі

Наречені зможуть самостійно обрати місце, яке найбільше подобається. На сьогодні поки визначили лише 4 локації для проведення церемоній:

Галерея мистецтв, вулиця П’ятницька, 11

Відео дня

Кам’янець-Подільський туристично-інформаційний центр, вулиця Польський ринок 18

Міська ратуша, вулиця Польський ринок, 1

Стара  Фортеця, вулиця Замкова, 1.

Послуга коштуватиме для молодят тисячу гривень. В управлінні юстиції у Хмельницькій області кажуть, що поки це найнижча вартість по всій Україні. До прикладу, за один день зареєструвати шлюб у Львові буде коштувати 2,5 тисячі гривень. В Одесі це можна зробити за 4-5 тисяч гривень, а в столиці ця послуга найдорожча - 6 тисяч гривень. 

Однак, це вартість може змінюватись, якщо захочете замовити додаткові послуги, музику або ж обрати іншу локацію. 

В управлінні юстиції вважають, що перспектива цього проекту є. Таким чином в область можна буде залучити багато гостей, а також популяризувати Хмельниччину серед туристів.

Окрім того, на цей рік у Кам'янці запланували багато фестивалів. Тому, не виключено,що скоро доступними будуть одруження на повітряній кулі або ж щось подібне. 

Читайте також: Як одружувались і розлучались хмельничани у 2016

Що для цього потрібно?

Для того, аби скористатись послугою, потрібно буде укласти договір про надання послуг щодо державної реєстрацію шлюбу за одну добу з суб’єктом господарювання організації проведення державної реєстрації. Організатором є Кам'янець-Подільський державний історичний музей-заповідник. 

Перелік документів, які необхідно буде подати:

  1. Паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу буз громадянства, додає документ, що підтверджує законність його перебування на території України
  2. У разі, якщо особи вже перебували у шлюбі, то потрібно подати документи, які підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним (свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу)
  3. Документи, складені іноземною мовою, подаються разом з їх перекладами українською мовою, засвідченими в установленому порядку
  4. Документи про сплату державного мита та про сплату платних послуг, що надаються відділом РАЦСу.

Контактні телефони для запису на реєстрацію: (03849) 2-55-33, (067) 670-12-68.

Довідка:

Зараз реєстрація заяви у РАЦСі коштує 60 гривень, плюс 85 копійок за держмито. Окрім того, є ще додаткові послуги, за які теж доведеться доплатити. 

Урочиста виїзна церемонія у робочі дні зараз коштує для хмельничан 850 гривень. Якщо це святкові або вихідні, ціна зростає до півтори тисячі гривень.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Olga

    цитую : ..документи, подані іноземною мовою, подаються разом з їх перекладачами українською мовою.."(с)

    Неуки! Перекладач- людина, яка робила ПЕРЕКЛАД! Отож, подаються не перекладачі, а переклади))
  • Kit

    Дуже гарна новина))
  • нашатырь

    Ми такої послуги 25 років чекали
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up