Коли розпочнеться опалювальний сезон у Хмельницькому? Відповідь влади

Коли розпочнеться опалювальний сезон у Хмельницькому? Відповідь влади
Фото ілюстративне. galas.te.ua
  • В помешканнях хмельничан вже скоро мають потепліти батареї.
  • Журналісту vsim.ua в мерії розповіли, коли планують почати опалювальний сезон у всьому місті.

Жовтень - місяць, коли в Україні зазвичай розпочинається опалювальний сезон. Поки цього не відбулося. Зокрема у Хмельницькому на початку місяця трималась доволі прохолодна погода. Відповідно, менше тепла стало і в домівках хмельничан. Тому вони почали запитувати, коли вже почнеться опалювальний сезон.

Тоді в Хмельницькій міській раді журналісту vsim.ua повідомили, що середньодобова температура поки не вимагає того, аби пускати тепло в батареї по всьому місту. Тому зробили це лише для дитячих садочків і медичних закладів. Мешканці багатоповерхівок досі чекають, коли середньодобова температура протягом трьох днів буде +8 і нижче. Такими є державні норми.

Скріншот із gismeteo.ua

За прогнозами синоптиків, у Хмельницькому вже із суботи розпочнеться похолодання. Тому ми звернулися до заступника міського голови Анатолія Нестерука і запитали, коли все ж розпочнеться опалювальний сезон.

Відео дня

Чиновник повідомив, що Хмельницький готовий до опалювального сезону. Каже, що його можуть розпочати в будь-який день. Та все ж планують зробити це наступного тижня. Таке попереднє рішення уже прийняли в міськраді. Офіційно він стартує після того, як відповідне розпорядження підпише міський голова Олександр Симчишин. Додав посадовець і наступне:

  • У нас на кожному будинку встановленні лічильники обліку тепла, то кожен будинок може сам вирішувати коли приєднатися до опалювального процесу. Якщо будинки утеплені, то вони можуть пізніше включити опалення і таким чином зекономити кошти, - зазначає Анатолій Нестерук.

Попри готовність до сезону, Анатолій Нестерук не виключає можливість прориву тепломережі. В разі цього потрібно звертатися за номером 15-80 і аварійна служба має оперативно на це реагувати. Телефонувати до МКП “Хмельницьктеплокомуненерго” або ж МКП “Південно-Західні тепломережі” варто і тоді, коли ваші батареї будуть холодні. Як неодноразово наголошував чиновник, це часто трапляється через недопрацювання або хитрощі старших по будинку, які відповідають за лічильник обліку тепла. Водночас Анатолій Нестерук запевняє, що вони працюють із ними задля недопущення таких випадків.

Читайте також: 

"Я без субсидії не зможу, замерзати буду": як хмельничани штурмують соцзахист

Рекордні борги: скільки хмельничани винні за комуналку і що їм загрожує

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Оксана

    То конкретно заступник мера не знає , коли ?
  • Александр Матощук

    Пропоную взагалі вмикати опалення коли буде мінусова температура на вулиці бо я сам не в змозі зекономити свої кошти чи зберешти здоров'я своїх дітей.  Може нарешті хоч один чиновник зрозуміє,  що я не хочу економити на своєму здоров'ї чи здоров'ї своїх рідних. Мені насрати яка температура в жовтні я хочу в теплі жити. Якщо зима почнеться в вересні то будемо чекати 15 жовтня!??  Клоуни,  а не влада.

    Юрій Петрович reply Александр Матощук

    Індивідуальне опалення вам на допомогу!!! Можете наганяти хоч 26 градусів. Якщо попередньо утеплилися хоча 10 пінопластом, то можете погрітися теплом в ваших оселях. В Європі в помешканнях ходять в теплих капцях і сведрах, в помешканнях + 16 градусів. Зато менше споживають газу, а  неутеплених помешкань немає. Утеплюються мінімум 175 мм пінопласт або мінвата, а то й грубше.

    Николай Колесников reply Юрій Петрович

    Зачем писать ерунду. В многоэтажек сейчас  индивидуальное не сделать , от слова никак. Только если весь стояк отрезать. И то проблема - газовая магистраль справится ?
  • Мастер Автополив

    Начинать сезон надо не ранее инея на стенах. Думаете нашему герою С. Бандере тепло было в схроне?

    Александр Матощук reply Мастер Автополив

    А до чого тут С. Бандера? На рахунок іронії з інеєм згоден,а С.Бандера тут нідочого
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up