Кримінальна справа лікарки Олени Вавринчук. Стала відома доля потерпілої дитини

Кримінальна справа лікарки Олени Вавринчук. Стала відома доля потерпілої дитини
  • Лікарці інкримінують статтю “Торгівля людьми”
  • Що із дитиною, яка стала потерпілою у справі?

Ця історія сталася в Хмельницькому минулої осені. Ціла “схема усиновлення” в обхід законодавству розгорнулася в стінах міського перинатального центру. В епіцентрі всіх подій - заступник головного лікаря Олена Вавринчук і ще дві жінки. Одна з яких народжувала, а інша придбала дитину в породіллі за 10 тисяч гривень. 

Обидвом жінкам, які замішані в цій справі, суд вже призначив покарання. Детальніше про це можете дізнатися тут.  Судові засідання стосовно лікарки Олени Вавринчук тривають. Чергове відбулося сьогодні, 21 січня, в міськрайонному суді на Героїв Майдану. 

Потерпілу дівчинку Софію усиновили рік тому

Гінекологу Олені Вавринчук, яка продовжує працювати в міському перинатальному центрі, інкримінують статтю “Торгівля людьми”. Раніше ми вже розповідали про лікарку детальніше. Жінки, які проходили в неї обстеження, поділилися своїм досвідом. Одна з них розповіла, як Олена Вавринчук поставила їй невірний діагноз. Більше про це читайте тут.  

Відео дня

Справу вже передали до суду. Розглядають її в складі трьох суддів. На сьогоднішнє підготовче засідання з’явилися обвинувачена, її два захисники, два прокурори та представник потерпілої малолітньої дитини. Останнім є начальник відділу опіки та піклування Служби у справах дітей міськради Наталія Лук’янова.  

На минулому судовому засіданні підняли питання стосовно потерпілої дитини. Тоді прокурор повідомив, що її було вилучено ще під час досудового розслідування. А подальша доля дівчинки слідчим була не відома.

Щоб встановити статус дівчинки Софії, міськрайонний суд подав запит до Служби у справах дітей міськради. Сьогодні озвучили відповідь: дитину усиновили в січні минулого року. Усиновлювачів ознайомили із ходом кримінальної справи. Вони відмовилися бути представниками потерпілої дівчинки в суді. Тож представляти інтереси дитини надалі буде Наталія Лук’янова. 

Захисники із цим рішенням не погоджувалися. І подали до суду клопотання про заміну законного представника. Аргументували все порушенням прав дитини. Оскільки при її реєстрації, як позбавленої батьківського піклування, було змінено ім’я дівчинки та по-батькові. Попри це, суд не задовольнив дане клопотання. Мовляв, підстав для цього немає.

Захисник Вавринчук каже про причетність до справи головного лікаря перинатального центру

Під час сьогоднішнього судового засідання мали вирішити низку питань по справі. А саме - виклик до суду свідків, обрання запобіжного заходу Вавринчук, а також розглянути питання про відсторонення лікарки від займаної посади. Вище перераховані клопотання подав до суду прокурор по справі. Однак їх так і не розглянули. 

Адвокат сказав, що зміст обвинувального акту є незрозумілим, як і обвинувачення лікарки Олени Вавринчук. Мовляв, злочин мав місце внаслідок дій головного лікаря перинатального центру Андрія Ропотана.

Отож, обвинувальний акт хочуть повернути прокурору, який свою позицію стосовно цього не висловив. Натомість попросив у суду час на розгляд документів. Тож судове засідання перенесли на іншу дату. Ми слідкуватимемо за перебігом подій цієї справи й будемо розповідати вам подробиці. Слідкуйте за оновленнями. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (71)
  • Антоніна Іванова

    Таких хіба можна захищати?!
  • Viktor Bilych

    І знову наші славні непідкупні добрі медики які працюють на одному інтузіазмі
    Чому вона ще не седить?
  • Світлана Веселовська

    Я не розумію людей, які обвинувачують тут.«Не суди і несудим будеш» - біблейський закон. Стільки злоби...В мене таке враження, що  це замовлення на травлю конкретної людини. Виставлено на осуд всього міста кожне судове засідання і це відслідується на протязі більше року. В коментарях стільки травлі....І впевнена, що серед коментуючих, не один бот, що обливає брудом не просто так...А якщо хтось висловлює свою думку в захист, то тут як собаки кидаються на них. Звідки стільки люті, ненависті? Да, може хтось тут має негативни досвіт спілкування з  Ваврінчук. Але всі інші?за шо цькують?  Є приказка народна: « Від суми і від тюрьми не зарікайся» . Ніхто не знає, що кого чекає в майбутньому. То перед тим як когось судити, треба помнити про це. Тем більш якщо робити такі речі на замовлення. Бо коли повернеться цей бумеранг, то вдарить врази сильніше.
  • Aleftina Tkhojevskaya

    Добре що дитинка жива і здорова в других батьків...
    А не поповнила будинки сиротинці...
    Що до лікарки, я їй не суддя в цій ситуації....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали в кредит підприємці Хмельниччини у квітні 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera 17:02 У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі 16:33 Прокурори вимагають позбавити волі посадовицю з Хмельниччини, яка взяла хабар 15:54 Де не буде світла і води у Хмельницькому 8 травня (АДРЕСИ) 15:15 На в’їзді у Кам’янець водій на ВАЗ врізався у відбійник 14:36 Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» захиснику з Хмельниччини (ФОТО) 14:13 З крана тече іржава вода: яка причина і що робити 13:44 Як працюватимуть дитячі садочки влітку у Хмельницькому 13:20 Ціни на кавуни: за скільки продають у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 12:28 На Хмельниччині викрили групу «чорних» лісорубів, — ДБР photo_camera 11:57 Суди зобов'язали «Хмельницькобленерго» безкоштовно підключити електрику переселенці 11:27 Обласна ветлікарня незаконно купувала електровелосипеди у «свого» постачальника, — прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up