"Схопилась за двері, мене почало трусити", - хмельничанка про удар струмом у тролейбусі

"Схопилась за двері, мене почало трусити", - хмельничанка про удар струмом у тролейбусі

Хмельничанка Анна Косолапова добиралась тролейбусом № 10 на роботу. Коли виходила, схопилась за решітки на дверях, аби не впасти. Каже, що її вдарило струмом. Жінка написала заяву до поліції, щоб знайти винних. А от у КП "Електротранс" кажуть, що на них хочуть звести наклеп. 

Вже другий раз на цьому тижні хмельничани поскаржилися на роботу тролейбусів. Два дні тому хмельничанин Олександр Кривий написав у Фейсбук, що став свідком того, як на зупинці «Юність» пасажирку тролейбусу №12 вдарило струмом. За його словами, жінка впала і ледь не потрапила під колеса транспорту. Заяву у поліцію постраждала не писала, тому випадок «зам’явся». Тоді директор «Електротрансу» Віктор Паламарчук казав, що витоку струму не було, а у жінки просто "наелектризувався одяг". 

Сьогодні, 16 листопада, у тролейбусі № 10 травмувалась 33-річна хмельничанка Анна Косолапова. Жінка збиралась виходити на зупинці «Міська лікарня». Коли торкнулась металевих решіток на дверях, її вразило струмом. У лікарняне ліжко жінка потрапила з ураженням середньої важкості та гіпертонічним кризом.

Опіки пальців та високий тиск 

Відео дня

Анна Косолапова вже 15 років працює медсестрою у операційній міської лікарні. Зранку жінка, як і зазвичай, йшла на роботу. Вирішила сісти у перший-ліпший транспорт, адже поспішала на «п’ятихвилинку». О 8:15 на Старокостянтинівському шосе жінка зайшла у тролейбус № 10, який прямував до міської лікарні. Коли зібралась виходити з «рогатого», притрималась за металеві решітки на дверях. Як запевняє,її вдарило струмом і вона впала. 

- Тролейбус був переповнений, я стояла на середніх дверях. Коли виходила з нього, боялась впасти, і тому притрималась за двері. Мене почало трусити. Я до пальців зараз доторкнутись не можу і тиск досі високий, - розповідає «ВСІМ» Анна Косолапова. 

На пальці - шрами. Жінка досі не може доторкнутись до рукиЖінка каже, що до неї вже приходив директор «Електротрансу», однак вибачення не просив. Бо не вірить, що травми вона отримала від удару струмом саме у тролейбусі.

- Як мене вдарило, значить, що струм таки десь пропускає. А він до мене говорить, чи я не запам’ятала який саме то був тролейбус. Мене перекосило, то я дивилась, який то тролейбус? Я стала інвалідом на все життя, воно пройшло через ліву руку прямо біля серця, - скаржиться постраждала.

На жінку чекає курс реабілітації та лікування. Її мають перевести в терапію. Після одужання Анна Косолапова планує позиватись до суду. Вона вже написала заяву в міський відділ поліції. 

В «Електротрансі» кажуть, що це наклеп

Директор комунального підприємства Віктор Паламарчук все заперечує і каже, що ситуація є абсурдною. Він наголошує, що струм у тролейбусі не може перевищувати 24 вольт, та і витоку статись не могло, адже "рогаті" перевіряють і до, і після виїзду. 

- Це звичайний наклеп. Як можна спалити руки при 24 вольтах? Це ж які мають бути гарячі двері, щоб обпектися? Вона навіть не знає в якому тролейбусі їхала, нічого не знає. Якби струм навіть пройшов, то він явно би не обпік пальці. Поодягають синтетичний одяг, він наелектризується, а потім думають, що ми за ними бігати будемо. Як доведуть нашу вину, то ми відшкодуємо все, а як ні, то нехай не обманюють, - ділиться думками Віктор Паламарчук. 

Посадовець не визнає вину підприємства. Тролейбус з рейсу теж не знімав, він і досі перевозить пасажирів. Директор "Електротрансу" збирається оскаржувати заяву Анни Косолапової, тому що вважає, що травми жінка отримала не у "рогатому". 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Правда

    Працює медсестрою в операційній. Колеги справки зроблять липові і тьотя заробить.
  • Правда

    Така крупна тьотя вчепилась за двері, а вони такі слабенькі, то й тому трусились разом із тьотєю)))) Ніякого там току не було. А руки тьотя подерла, кола гепнулась потім на землю. А зараз вона хочу слабенькі двері у суд подати і заробити. Але ж двері також великий стрес пережили і взагалі могли загинути (бути відірваними), бо ж тьотя крупна вчепилась за них.
  • Андрей Горлевский

    Також треба перевірити тролейбус на те че в нього немає дефектів по напрузі на корпус. Двері відкриваються мотором який знаходиться над дверима якщо там було мокро бо був дощ то можливість струма могло бути біля дверей. Жінку могло по щіпати сильно. Но це 380 вольт.

    Сергій Якубенко reply Андрей Горлевский

    Паламарчук вже посіпаку завів, щоб його виправдовував?)

    Олег Апін reply Сергій Якубенко

  • Андрей Горлевский

    Ток який проходить він має вийти не в тому самому місці а десь в іншому якщо вдарило струмом 380 мають бути ожоги їх не має як показано на фото е в організмі рефлекс який похожий на удар струмом. Можливість удару струмом в тролейбусі но не 380 і не 220 вольт не може пройти якщо воно вдарило жінку також мало вимкнути всю лінію бо пішов ток на землю які стоять захисти ми не знаемо і нам ніхто цього не розповість но який захист не стояв в тролейбусі він мав вимкнути тролейбус цього не було і гарі в тролейбусі не було. Реле тролейбуса вибиває часто від перегрузки воно мало вибити но вольтаж був маленький і вдарило струмом по причині що руки не мають ожогів а мають царапини. ЙМОВІРНІСТЬ СТРУМА В ТРОЛЕЙБУСІ ДУЖЕ ВИСОКА НО ТРОЛЕЙБУСІ ВОЛЬТАЖ"

    -(МИНУС) 600В"  Корпус тролейбуса і земля мають мінус. Мінус с минусом не можуть битися. Якщо таке було то тролейбуси возили би багато людей в яких коси стояли дибом. Коли погода мокра заходиш в тролейбус так він інколи щіпає но більш нічого страшного не має. ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up