Куди подівся російський танк з площі Волочиська? Запитали в мера

Куди подівся російський танк з площі Волочиська? Запитали в мера
Фото - з Telegram-каналу Волочиської міськради
  • Залишки знищеної ворожої техніки були розміщені на центральній площі Волочиська.
  • Тепер вони зникли. 
  • Що про це каже міський голова Костянтин Черниченко? 

Знищену ворожу техніку під час війни стали розміщувати в українських мирних містах. Зокрема - в Києві та Вінниці. У вівторок, 31 травня, стало відомо, що рештки російського танку доставили на Хмельниччину. Розповідаємо усі подробиці. 

Знищену ворожу техніку привезли, як трофей

Припаркували ворожий танк на центральній площі Волочиська. Фото оприлюднили в місцевій спільноті. Вони швидко поширилися соцмережами. Жителі міста стали висловлювати свої думки стосовно знищеної російської техніки в центрі міста. Більшість не підтримали таку ініціативу. У коментарях стали писати, що це “жах”. Додавали: людям і так важко під час війни, а ворожа техніка лише нагнітає ситуацію. Детальніше ми вже розповідали про це у попередньому матеріалі. 

Возможно, это изображение 3 человека и на открытом воздухе
Фото - Volochisk_LIVE

Так, на дискусії щодо російської техніки відповіли у міськраді. На офіційному каналі в Telegram розповіли: залишки російського танка привезли з фронту військові, як трофей. Зробили це, аби місцеві могли оглянути залишки техніки.

Відео дня

- В країні війна, і дякувати Богу, що ми не бачимо її у своїй громаді. Але наші хлопці воюють і знищують російське лайно. Ці залишки - найкраще тому свідчення, - йдеться в повідомленні. 

Також зазначили: всередині вигорілого корпусу техніки помітили циліндр, який трактували як вибухонебезпечний. Було вжито всіх необхідних заходів безпеки. Додають, що периметр огороджено та виставлено охорону. Корпус обіцяли обстежити та повідомити про результати. 

 

Дозвіл на встановлення ворожої техніки у міськраді не давали

Вчора, 1 червня, у вечірній час, у місцевих спільнотах Волочиська повідомили, що ворожа техніка зникла з площі. Зокрема, такий допис розмістив Антон Драсков. 

У коментарях люди стали зазначати, що техніку вивезли за межі Волочиська й спалили. Щоб з’ясувати подробиці, журналістка vsim.ua звернулася до міського голови Костянтина Черниченка. За його словами, офіційних дозволів або ж звернень стосовно розміщення техніки рашистів у міськраді не отримували. Ба більше, де зараз “експонат” - міський голова не знає. Мовляв, це питання не досліджували. Аби передати весь зміст нашої розмови, далі подаємо діалог повністю. 

Міський голова: - Так, були залишки ворожої техніки в нас на території громади. І що?

Журналіст: - Зараз вони там є чи ні?

Міський голова: - Немає.

Журналіст: - А куди поділися?

Міський голова: Напевно, треба запитувати власників цих залишків.

Журналіст: - Хто власники?

Міський голова: - Мені невідомо.

Журналіст: - А хто дав дозвіл на встановлення ворожої техніки в центрі міста?

Міський голова: - Як таких, офіційних дозволів не було. І звернень стосовно розміщення теж не було.

Журналіст: - Але ж міська рада давала вчора офіційне повідомлення щодо ворожої техніки в Telegram-каналі. (про це писали вище в тексті, - прим. автора)

Міський голова: - У нас була інформація щодо факту розміщення. Ми констатували це як факт. А що вас цікавить? У чому проблема?

Журналіст: - Мене цікавить, де поділися залишки ворожої техніки. 

Міський голова: - Вам треба до власників звернутися. Ми не досліджували, куди вони поділися. Це не наша компетенція. 

Журналіст: - Тож хто власники, ви не знаєте?

Міський голова: - Як ви думаєте, на даному етапі, у військовий час, таку інформацію будуть в ЗСУ розголошувати? Це ж не привезли ляльковий театр. У нас в країні війна. Так само і в Києві на Софійській площі розмістили залишки ворожої техніки. Це для багатьох нагадування, які є наслідки, яка біда в країні і якими є втрати. Тому досліджувати чиє це, хто привіз - якщо в когось є час, то вибачте, ми цим не займаємося. 

Отож, зі слів мера Волочиська Костянтина Черниченка можна зробити висновок: дозвіл на залишки ворожої техніки у міській раді не давали. А на запитання, хто її привіз, куди вона поділася і чи несуть російські “експонати” якусь загрозу для місцевих - відповіді в чиновника немає. Зрозуміло лише одне: рештки ворожого танку більше “не прикрашають” центр Волочиська. Принаймні, поки.

Нагадаємо: у попередньому матеріалі про російську техніку в Волочиську ми залишали опитування. Читачі мали відповісти на запитання: “Як ви ставитеся до встановлення знищеної техніки росіян в українських містах?” Всього проголосували 231 особа. Результати є такими:

Читайте також: Що про мовний конфлікт у маршрутці думають хмельничани: результати опитування на ВСІМ

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Юрий П

    рештки танка з залишками активної броні у центрі міста??? по якій лазять дітлахи?!

    вам мало серед цивільних втрат у зоні бойових дій??
  • Та є тут він же "патріот" українець місяцями зарплату неплотить українцям......
  • Оксана Оксана

    Вкрав
  • Василь Шевчук

    Він все знає, тільки прикинувся дурником.  Без без його дозволу ні одна бабця на вулиці продавати не буде, а тут  розбитий танк.

keyboard_arrow_up