Що про мовний конфлікт у маршрутці думають хмельничани: результати опитування на ВСІМ

Що про мовний конфлікт у маршрутці думають хмельничани: результати опитування на ВСІМ
  • Кілька днів тому стало відомо про мовний конфлікт між харків’янкою та хмельничанами.
  • Яке ставлення містян до російської мови?
  • Дізнавайтеся результати опитування. 

На тлі мовного питання у Хмельницькому стався конфлікт. Відбулося все за участі харків’янки, яка їхала у маршрутці. На задньому сидінні вона вела із кимось діалог. Робила це російською мовою, якою вона, за її словами, розмовляє все життя. В результаті, деякі пасажири обурилися цьому й стали робити харків’янці зауваження. Казали, аби та перейшла на українську. 

В результаті, харків’янка вибачилася і згодом записала відео, яке оприлюднила. Вона розповіла, що обурена такою поведінкою хмельничан. І додала, що не слід силоміць змушувати людей переходити на українську. Своє відео після інциденту, харків’янка записала саме українською мовою. Детальніше про ситуацію та думку експерта дізнавайтеся в матеріалі - Через російську мову в хмельницькій маршрутці стався конфлікт: розповідаємо подробиці

Новина про харків’янку і її російську мову в маршрутці обурила багатьох читачів ВСІМ. Зокрема, стали залишати наступні коментарі:

Відео дня

Інші читачі підтримали переселенку. Вони зазначали, що не варто розпалювати ворожнечу через мову. Мовляв, розмовляти російською - це не злочин. 

У попередньому матеріалі журналістка vsim.ua залишила опитування для хмельничан. Запитала думку людей щодо описаного мовного конфлікту. Загалом у ньому взяли участь 647 людей. 

Найбільше обрали варіант відповіді “Розмовляти російською - це не нормально” (72,33%). “Розмовляти російською - нормальне явище” - так вважає 23,80% читачів. Ще 3.8% залишили свій варіант відповіді в коментарях. Про деякі з них ми розповіли вам вище. 

Читайте також: Ворожі ракети зашкодили довкіллю Хмельниччини: екоінспекція підраховує збитки

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (501)
  • Віктор. Бондар

    Но вони ще чекають сваїх можливо меншісьть
  • Nadiia Şenses

    Через цих російсько мовних, розпочалася війна, гинуть люди, і крадуть ся українські землі. Усіх російськомовних позбавити українського громадянства і депортувати. Геть з України "русски й мір" і "какая разніца". Нам з ними не має шляху в майбутне,  а саме відроджувати незалежну Україну.
  • Ivasjka Ivantsiv

    цікавий аргумент" ми дихаємо одним повітрям з ворогом,то що нам припинити дихати,щоб на нього не скидатися?"  ПРИПИНІТЬ. БО ЯК НЕМАЄ РОЗУМУ,ЩОБ ТАКУ МАЯЧНЮ НЕ ПИСАТИ, ТО ВЖЕ Й НЕ БУДЕ. ЦЕ Ж ТРЕБА ЗЛІПИТИ ДОКУПИ НЕПОЄДНУВАНЕ?! ЗРОСІЙЩЕНІ УКРАЇНЦІ,РОС НЕ ВАША МОВА, А НАСАДЖЕНА ОКУПАНТОМ ВАШИМ ПРЕДКАМ БАГАТО РОКІВ ТОМУ. Є СИЛИ ОГРИЗАТИСЯ ЗА МОВУ, А НЕМАЄ ПРОСТО ПЕРЕЙТИ НА УКРАЇНСЬКУ?! ЧИ ВЖЕ ВАМ ТАК ЗАЦІПИЛО?
  • Читач30

    🧐🤔🥺😰

    САМЕ "РУСКАГАВАРЬЯЩІХ І УГНЄТЬОННИХ" КАЦАПНЯ ЗАРАЗ "СПАСАЙЄТ" ЗНИЩИВШИ ПІВ УКРАЇНИ І ВОНИ ВИСНОВОК З ТОГО НЕ ХОЧУТЬ РОБИТИ🥶🤕 І ВИ ЗНАЄТЕ ЩО НАСТУПНА ВІЙНА "ПА ІХ СПАСЬЄНІЮ" БУДЕ ВІДРАЗУ ЯК ТІЛЬКИ КАЦАПНЯ "АКРЬЄПНЄТ І НАРАжАЮт ЄЩЬЄ"🤦🤷

keyboard_arrow_up