“Мама, все добре”. Історія загиблого на війні 26-річного Георгія Антохова-Хлібороба

“Мама, все добре”.  Історія загиблого на війні 26-річного Георгія Антохова-Хлібороба
  • Військовий загинув на Донеччині.
  • Вчора, 8 серпня, з ним навколішки прощався Кам’янець. 
  • Мама захисника поділилась історією про сина.

“Мама, все добре”, - так пані Наталію завжди заспокоював її син. У розмові вона лагідно називає його Жорик. Голос жінки дрижить і їй важко стримувати сльози. Вчора, 8 серпня, вона поховала дитину. У боротьбі з окупантами загинув 26-річний Георгій Антохов-Хлібороб. Його запам’ятають усміхненим і чуйним. Матір погодилась розповісти про свого Героя. 

Мав святкувати річницю 

Георгій - кам’янчанин. Він навчався у фаховому коледжі від Подільського державного університету. Мама Наталія каже, здобув спеціальність, пов’язану з туризмом. Там хлопець і зустрів своє кохання - дружину Ольгу. З дівчиною вони навчались в одній групі, відтоді не розлучались.  

Відео дня
  • Дружина вчилась з ним в одній групі. Дуже хороша дівчинка. Вони відтоді разом були. Жили душа в душу і один одного з пів слова розуміли. Сьома річниця подружнього життя мала бути у них 29 серпня, - розповідає пані Наталія. 
Георгій мав святкувати з коханою сьому річницю. Фото надане мамою захисника

Мама загиблого Героя каже, після закінчення військового контракту Георгій жив цивільним життям і працював у зоомагазині. До слова, його колектив теж повідомив трагічну звістку на своїй сторінці. 

“Сум, біль, розпач. Загинув, захищаючи Україну, член нашого колективу Георгій Антохов-Хлібороб. Вічна і світла пам'ять”, - написали колеги. 

Все змінив лютий. Хлопця мобілізували в перші дні повномасштабного вторгнення. Він пішов до військкомату, а згодом повідомив рідним, що збирає речі. 

  • Кажу йому: Жоричок, принесли повістку. А він - то треба йти! Потім дзвонить і каже, що збирає сумку, речі і буде їхати захищати нас, - згадує мама. 

“Не хотів, щоб я хвилювалась”

Про Георгія кажуть як про чуйного і доброго хлопця. Він мав безліч друзів. Був готовий завжди прийти на допомогу і підставити плече. Пані Наталія додає, син не відмовляв нікому. А у вільний час обожнював посидіти за риболовлею. 

Зізнається, її Жора не мав часу на повноцінні розмови, відколи воював. Не розповідав майже нічого і лише заспокоював.

  • Він писав “мама, все норм”, або останні рази, коли я щось розпитувала, то тільки “мама, все добре”. Він заспокоював і не хотів, щоб я хвилювалась. Я навіть достеменно не знала, що він вже на Сході. Запитувала, чи переїхали з попереднього місця, він відповів, що так. Але не казав, що вже в Донецькій області. Можливо дружина трохи більше знала, - розповідає Наталія.

Попереду мало бути насичене життя…

У Георгія залишилась мама, дружина, сестра і племінники. Власних дітей він не мав. Але як зізнається матір, дуже хотів

Кілька слів про захисника розповів і його дядько Олександр. 

  • Це син мого двоюрідного брата Юрія, якого вже давно немає з нами. Георгій захищав Україну ще з АТО. Залишив чудову дружину Ольгу, мріяв про дітей. Був людиною спокійною та врівноваженою. В нього попереду мало бути гарне та насичене життя…, - розповів журналістці “ВСІМ” Олександр.

Старший сержант Георгій Антохов-Хліборов загинув під час бойових дій у Соледарі на Донеччині. Вчора, 8 серпня, з молодим Героєм прощався чи не увесь Кам’янець-Подільський. В громаді оголосили понеділок Днем жалоби.

"Помстимося за Тебе і всіх, хто поліг у цій клятій війні!", - написав міський голова Михайло Посітко. 
Героя поховали у рідному місті.

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (96)
  • Антоніна Коваленко

    Вічна пам'ять Герою.                          Щирі співчуття рідним.
  • Тетяна Совершенна

    Вічна і світла пам'ять Герою 🙏😓
  • Nina Saenko

    Вічна пам'ять Герою 😥
  • Марія Гресь

    Будь проклята, війна, і всі ті хто за нею стоїть! Вічна пам'ять тобі, Герою! Щирі співчуття рідним...

keyboard_arrow_up