Мінус 4 для моспатріархату: громади на Хмельниччині хочуть перейти до ПЦУ

Мінус 4 для моспатріархату: громади на Хмельниччині хочуть перейти до ПЦУ
  • Релігійні громади збираються та голосують “за” перехід.
  • Священники вірян не підтримують. 

Все більше громад на Хмельниччині виступають проти московського патріархату. Чи не щодня в якомусь селі чи селищі віряни влаштовують збори та голосують за перехід до Православної Церкви України. Подекуди й з протистояннями. Місцеві священники прихожан не підтримують. Хто зовсім на збори не з’являється, а хто проти зміни церкви. 

Днями ще 4 громади парафіян виявили бажання вийти з московського патріархату. У селах Мотрунки та Михайлівка Щиборівської тергромади Хмельницького району люди одноголосно підтримали перехід до Православної Церкви України. 

Відео дня

“Дякую голові громади за чітку позицію та підтримку ПЦУ! Громади релігійні перейшли, а священник має свої переконання і не перейшов! Ось такі вони попи з упц мп за Україну без українців!” - написав на своїй сторінці у Фейсбук голова районної ради Олександр Чорнієвич.

До ПЦУ перейшли і жителі сіл Щурівці та М`якоти Ізяславського округу. Рішенням більшості голосів вони вийшли із УПЦ МП. Крім настоятеля. До слова, у Щурівцях цієї неділі вже пройшла перша служба Православної Церкви України. Про це повідомив благочинний ПЦУ Володимир Ковальчук на своїй фейсбук-сторінці. 

Читайте також: Скільки московського патріархату залишилось на Хмельниччині (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (92)
  • Неоніла Прокопишина

    Не підтримують тому що ще дехто не розуміє яку біду приніс нам руський мир  разом з МП . І дальше брешуть то віра не правильна то продалися дяволу, вдумайтеся люди і моліться Богу на своїй мові( не слухайте цих продажних попів((
  • Николай Щур

    А ДЕ Ж ТЕОФІПОЛЬ ???

    Віктор Якубцов reply Николай Щур

    Николай Щур Теофіполь ще вичікує...
  • Alena Byrkova

    Якось підозріло і постановочно неправильно ,але Бог управить....
  • Олена Альона

    За всіма суперечками ми забули один нюанс: зараз важливо, щоб люди взагалі звернулися до Бога. З молитвою.... І зовсім байдуже, де вони це зроблять. Ви пройдіться по храмах у неділю, не на великі свята, проїдьтеся по селах.... І ви побачите, що там катастрофічно мало людей! Причому байдуже, яка церква. Люди не йдуть! То може з цього варто почати...

keyboard_arrow_up