Митрополита УПЦ, який служив у соборі на Володимирській, призначили вікарієм на Київщині

Митрополита УПЦ, який служив у соборі на Володимирській, призначили вікарієм на Київщині
Колаж vsim.ua
  • Антоній (Фіалко) покинув парафію у Хмельницькому. 

  • Його звільнив Синод. 

  • Однак, вчора отцю дали нове призначення. 

Після побиття військового у соборі на Володимирській 2 квітня тисячі хмельничан зібрались перед храмом. Вони проголосували за переведення Свято-Покровського собору до Православної Церкви України. 

“Хотів перейти до ПЦУ”

Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський УПЦ Антоній (Фіалко), який до інциденту служив в соборі наступного дня, 3 квітня, прокоментував подію та висловив готовність перейти до ПЦУ. Про це ієрарх сказав у коментарі ТСН. Тоді Антоній заявив, що готовий перейти до Православної Церкви України, але всі його священики зникли.

— Думали залишитися в ПЦУ, попросити, щоб якось з ними. Я то готовий, я сам перейду, заберу свої речі, але ж вони (священики УПЦ (мп). – ред.) мовчать, вони потікали, я їх шукаю, давайте з вами вирішимо. Я один залишився, заручник, – заявив митрополит.

Відео дня

Того ж дня, 3 квітня, Синод УПЦ звільнив його з посади

— Священний синод звільнив преосвященного митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія від керування Хмельницькою єпархією та почислив його на спокій, – йдеться в повідомленні пресслужби УПЦ МП.

Новим керівником Хмельницькою єпархією УПЦ призначили архієпископа Баришівського Віктора Коцабу, який до цього був вікарієм Київської митрополії.

Нове призначення Фіалки

Однак, звільнення тривало недовго. Сьогодні, 23 травня, у Києві відбулось чергове засідання Синоду УПЦ під головуванням Онуфрія. Одним із питань, які розглядали на ньому було чергове призначення Антонія (Фіалко). Його призначили митрополитом Макарівським, вікарієм Київської Митрополії. Про це повідомляє пресслужба УПЦ. 

Хто такий Антоній Фіалко

Митрополит Антоній Фіалко є одним найстаріших єпископів московського патріархату в Україні. Випускник російських духовних закладів, професійний будівельник. Він закінчив московську духовну семінарію та московську духовну академію. Одержав учений ступінь кандидата богословських наук. Йому 76 років. Його справжнє ім'я Фіалко Василь Іванович. 

У 1991 році архімандрит Антоній став настоятелем Вознесенського храму міста Золочева і призначений благочинним Харківської єпархії. Того ж року перейшов в УАПЦ. 23 червня 1991 року патріарх Мстислав його призначив єпископом Хмельницьким і Кам'янець-Подільським. Але вже 25 червня 1992 Антоній покинув УАПЦ із покаянням повернувся в УПЦ.

У 1993 році його призначили єпископом Хмельницьким і Шепетівським. Але в 2007, у зв’язку із поділом Хмельницької єпархії УПЦ він став митрополитом Хмельницьким і Старокостянтинівським. У цьому чині служив до квітня 2023 року. 31 березня 2007 року Фіалку возвели у сан митрополита.

Фото з відкритих джерел

Читайте також: Один із найбільших храмів Теофіполя перейшов до ПЦУ. Священик проти і продовжує проводити богослужіння

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Oleksii Muzyka Baydiuk

    Раком !!!
  • Светлана Рух

    Многая благая літа.  А Господь сам розсудить.
  • Валентина Чайка

    На обмін
  • Larysa Luchkova

    Отак в нашiй держaвi все й робиться..🤬🤬🤬🤬

    Oleksii Muzyka Baydiuk reply Larysa Luchkova

    Larysa Luchkova все через …..

keyboard_arrow_up